Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kdo jiný? Při zakončení Her ponese českou vlajku Ledecká. Úžasná pocta, říká

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká ponese českou vlajku při nedělním slavnostním zakončení zimních olympijských her v Pchjongčchangu. "Je to úžasná pocta a jsem moc ráda, že mě k tomuhle úkolu vybrali," řekla Ledecká.

Ester Ledecká
zdroj: REUTERS autor: Leonhard Foeger

"Ester byla jako vlajkonoška jasná volba. Díky svým vítězstvím v super-G i paralelním obřím slalomu na snowboardu je nejen nejlepší českou sportovkyní na Hrách, ale pro mnohé také jejich tváří," řekl šéf české mise Martin Doktor. Dvojnásobný olympijský vítěz v rychlostní kanoistice z Atlanty 1996 nesl vlajku při zahájení Her o čtyři roky později v Sydney.

"Na druhou stranu, budu se snažit tam zůstat co nejkratší dobu, abych se vyhnula chorobám a odpočinula si, protože mám před sebou ještě dlouhou sezonu," uvedla Ledecká.

Při zahájení Her v Pchjongčchangu připadla tato pocta zlaté snowboardcrossařce ze Soči Evě Samkové, kterou si zvolili sami sportovci. Na konci Her přebírá vlajku vždy některý z nejúspěšnějších účastníků.

Před čtyřmi lety v Soči to byl trojnásobný medailista v biatlonu Ondřej Moravec, před ním si vlajku symbolicky předávali olympijští vítězové Aleš Valenta, Kateřina Neumannová a Martina Sáblíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články