Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Tenhle zápas mě bude mrzet hodně dlouho, řekl po semifinále zklamaný Růžička

Zakletá semifinále se nadále drží české reprezentace. Ani napotřetí se na velkých turnajích nepodařilo národnímu týmu prolomit střeleckou smůlu v bojích o postup do finále a také v Pchjongčchangu proti Rusům vyšli svěřenci Josefa Jandače naprázdno. Skvělé příležitosti ke skórování měl mimo jiných hlavně Martin Růžička, ale v dobrých pozicích se neprosadil.

Martin Růžička v zápase proti Rusům
zdroj: Reuters autor: GRIGORY DUKOR

"To se mi bude v hlavě promítat asi ještě hodně dlouho. Nevím, co k tomu říct, chybělo jenom to, abych to dal do branky. Je to těžké," řekl Růžička, který při tlaku po Kovalčukově nevybíravém zákroku kolenem na koleno obránce Jana Koláře měl hned několikrát dobré střelecké pozice. Především po přihrávkách Romana Červenky.

"První střelu mi chytil gólman, druhou chytil bek a pak tam byla ta třetí šance, kdy jsem snad ani netrefil bránu, nebo to tam někdo zablokoval ještě. Ani nevím. Už jsem zvedal ruce. V tréninku trefíte devět z deseti a pak to tam takhle lítá. Těžko k tomu něco říkat," uvedl dvaatřicetiletý druhý nejlepší střelec extraligy.

Češi hráli s Rusy vyrovnanou partii, na střely vyhráli 31:22, ale podobně jako v boji o finále na světových šampionátech v Minsku v roce 2014 s Finskem (0:3) a o rok později v Praze proti Kanadě (0:2) neskórovali. "Bolí to hodně. Hrát se dá s každým a ukázali jsme to," litoval Růžička.

Hlavní postavou vítězů byl dva metry vysoký a 110 kilogramů vážící gólman Magnitogorsku Košečkin. "On je výborný gólman, to ukazuje dlouhodobě v KHL. Ale každému se dá dát gól. Není to tak, že zrovna on by byl nějaký démon. Jen čím víc ten balvan tlačíte před sebou, je to těžší a těžší, Rusové navíc vedli. Celkově jsme nehráli špatný zápas, jen chyběly góly," doplnil Růžička.

Hlavní problém ale neviděl v Košečkinovi. "O tom to není. (Finský brankář) Koskinen je taky obrovský a góly mu dáte. Gólmani jsou teď často hodně narostlí, zaberou hodně místa. Jenže náš problém ani tak Košečkin nebyl. Na nás tam zívaly poloprázdný brány. Stačilo to jenom pověsit," podotkl útočník, který byl na olympiádu dodatečně nominován za zraněného Milana Gulaše.

Teď přepnou Češi soustředění na sobotní duel o bronz. "Bude to těžký, ale budeme muset, abychom vzali medaili. Tenhle zápas mě bude mrzet hodně dlouho," zopakoval Růžička, který zatím ze čtyř duelů na turnaji neskóroval a připsal si jednu asistenci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články