Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

SOUHRN 13. DNE: Sjezdovkám vládli Myhrer a Gisinová, biatlonistkám Bělorusky

Překvapením skončily závody sjezdařů. Největší favorit Marcel Hirscher vypadl v prvním kole slalomu a třetí zlato z Koreje nepřiveze. Mikaela Shiffrinová sice také na zlato nedosáhla, ale v kombinaci bere stříbro. Radovali se Andre Myhrer a Michelle Gisinová. Loučení českých biatlonistek pokazilo psí počasí a špatná střelba, ve štafetě skončily až dvanácté. Překvapivými vítězkami se staly Bělorusky. Vyhořely i největší favoritky závodu – Němky, skončily osmé. Z olympijského hokejového trůnu sesadily Američanky kanadský tým po samostatných nájezdech.

Andre Myhrer
zdroj: Reuters

Alpské lyžování: maskar favoritů

Slalom vyhrál nečekaně Švéd Andre Myhrer,který se v pětatřiceti letech stal jeho vůbec nejstarším olympijským vítězem. Marcel Hirscher vypadl v prvním kole a třetí zlatou medaili na olympijských hrách v Pchjongčchangu nezískal. Další favorit Nor Henrik Kristoffersen po prvním kole vedl, ale do cíle druhého kola nedojel. Češi Ondřej Berndt, Filip Forejtek, Jan Zabystřan a Adam Kotzmann nedokončili první kolo. 

V kombinaci žen vedla po sjezdu Američanka Lindsey Vonnová, ale slalom nedojela. Zvítězila Švýcarka Michelle Gisinová před Mikaelou Shiffrinovou, bronz bere Wendy Holdenerová. Česká lyžařka Kateřina Pauláthová si opatrnými jízdami dojela pro 17. místo s odstupem 8,19 sekundy na vítězku. 

Biatlon: Bělorusky ovládly štafetu

Biatlonistky Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Veronika Vítková se chtěly s olympiádou ve štafetě rozloučit lépe, ale nepodařilo se. Po trestných kolech skončily až 12., což je jejich nejhorší výsledek v sezoně. V závodu, který provázelo husté sněžení a fučel proměnlivý vítr, překvapivě triumfovaly Bělorusky s finišmankou Darjou Domračevovou. Druhé dojely Švédky, bronz má Francie. Favorizované Německo bylo až osmé. 

Sdruženáři: Němci vládli štafetám

Závod sdruženářů ovládli Němci a potvrdili svou dominanci ze závodu jednotlivců i v soutěži družstev, v níž přesvědčivě porazili Nory, bronz brali Rakušané. České kvarteto ve složení Tomáš Portyk, Ondřej Pažout, Lukáš Daněk a Miroslav Dvořák obsadilo stejně jako v Soči 2014 sedmé místo. 

Hokej: Američanky rozhodly v nájezdech

Hokejistky USA vyhrály po dvaceti letec zimní olympijské hry, ve finále turnaje v Pchjongčchangu zdolaly v dramtickém finále obhájkyně zlata Kanaďanky 3:2 v samostatných nájezdech. V šesté sérii rozhodla o úspěchu Američanek Jocelyne Lamoureux-Davidsonová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - USA

Short track: Maďarští bratři překvapili

Senzačními olympijskými vítězi štafetového závodu v rychlobruslení na krátké dráze se v Pchjongčchangu stali Maďaři před Čínou a Kanadou. Dvaadvacetiletý Shaolin Sándor a o dva roky mladší Shaoang mají čínského otce a maďarskou matku. Favorizovaní Korejci dojeli po kolizi s velkým odstupem čtvrtí. Závod na 500 metrů vyhrál Číňan Wu Ta-ťing a vylepšil stříbro ze Soči, na dvojnásobné trati se z prvenství radovala Nizozemka Suzanne Schultingová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Maďaři získali v short tracku první zlato v historii zimních Her

Akrobatické lyžování: na U-rampě obhájil Wise

Králem U-rampy v akrobatickém lyžování se stejně jako v Soči stal Američan David Wise. V Pchjongčchangu zvítězil ještě těsnějším rozdílem než před čtyřmi lety, když svého krajana Alexe Ferreiru porazil o osm desetin bodu. Bronz získal teprve šestnáctiletý Nico Porteous z Nového Zélandu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Wise obhájil zlato z lyžařské U-rampy

Snowboarding: Big Air rozhodl poslední skok

Dlouho to vypadalo na parádní příběh legendární americké snowboardistky Jamie Andersonové, která v Koreji už obhájila zlato ve slopestylu. V Big Airu, kterému se začala víc věnovat až v této sezoně, získala zatím jen bronz před měsícem v Aspenu na X Games. V Koreji ale v této nové disciplíně až do poslední chvíle útočila na zlato. Úžasným posledním skokem soutěže ji ovšem nakonec porazila Rakušanka Anna Gasserová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nejlepší skok Anny Gasserové v Big Airu snowboardistek

Curling: Obhájci končí v semifinále

Překvapení je vyřazení Kanaďanů, obhájců zlatých medailí ze Soči, kteří poprvé za dvacet let nebudou ve finále curlingu. Jejich šňůru přerušili Američané, kteří po výhře 5:3 vyzvou Švédy. Seveřané si ve druhém utkání poradili 9:3 se Švýcary, kteří se do semifinálového duelu probojovali z tie-breaku proti Velké Británii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články