Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

DEN TŘINÁCTÝ: Hirscher a Shiffrinová chtějí mezi legendy. Biatlonistky čeká štafeta

Největší pozornost českých fanoušků bude ve čtvrtek na zimních Hrách nejspíš věnována štafetě biatlonistek. Veronika Vítková a spol. budou mít poslední možnost, jak k bronzu své jedničky z úvodního sprintu přidat další úspěch. Na sjezdovkách v Čongsonu se pokusí přidat další zlato do sbírky Marcel Hirscher, kterého čeká jeho luxusní disciplína – slalom, i Mikaela Shiffrinová, jež líčí na další úspěch v kombinaci. Přímý přenos z olympijských her sledujte na ČT sport a webu olympiada2018.ceskatelevize.cz.

Radost Veroniky Vítkové po zisku bronzu ve sprintu
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Důstojně se bude chtít rozloučit s Pchjongčchangem česká čtveřice ve štafetě žen. Namlsané bronzem Veroniky Vítkové ve sprintu už mají splněno, takže by to mohly zkusit bez nervů, což rozhoduje. Češky pojedou ve složení Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a právě Vítková.

Ovšem nejvíc se čeká od německého kvarteta v čele s vládkyní SP Laurou Dahlmeierovou. Ta může získat v Koreji už třetí zlato. Němky vyhrály ve Světovém poháru sedm z osmi posledních štafet. Jedinou výjimkou byl lednový závod v Oberhofu, kde je předstihly Francouzky. Tam však Dahlmeierová kvůli nemoci chyběla. 

Rakouský slalomářský fenomén Hirscher i americký supertalent Shiffrinová mohou rozšířit elitní klub hvězd, které na olympijských hrách vyhrály tři různé disciplíny v alpském lyžování. To se zatím podařilo jen Tonimu Sailerovi z Rakouska (1956), Francouzi Jeanu-Claudu Killymu (1968) a Chorvatce Janice Kosteličové (2002).  

Hirscher už v Pchjončchangu vyhrál obřím slalom a kombinaci a teď ho čeká jeho parádní vystoupení. Dvojnásobný mistr světa vyhrál v této sezoně ve Světovém poháru už šest z osmi slalomů a má našlápnuto k zisku už sedmého velkého křišťálového globu. Stejně jako v obřím slalomu by měl být jeho nejvážnějším soupeřem Nor Henrik Kristoffersen.  

Rakušan Marcel Hirscher se zlatou olympijskou medailí
zdroj: REUTERS autor: Eric Gaillard

Ovšem o tom, že ani jasný favorit nemusí vždycky vyhrát, by mohla vyprávět Shiffrinová. Ta v Koreji ve své nejsilnější disciplíně slalomu neobhájila zlato ze Soči a nezískala ani medaili. V Čongsonu už však vyhrála superobří slalom a teď může potvrdit, že je nejvšestrannější sjezdařkou současnosti. Letos už v prosinci dokázala vyhrát v Lake Louise i sjezd.  

Třetí olympijské zlato může získat také Eric Frenzel. Němečtí sdruženáři totiž v úterý zcela ovládli stupně vítězů v závodě jednotlivců a bylo by velkým překvapením, kdyby si formu neudrželi i pro čtvrteční týmový závod. V něm se na olympiádě naposledy radovali před třiceti lety v Calgary.  

Finále ženského hokejového turnaje má tradiční obsazení. Zlatou kanadskou šňůru, která se táhne už od Her v Salt Lake City v roce 2002, se znovu pokusí přetrhnout Američanky. Jen v Turíně byly místo nich ve finále Švédky, ale ani ony neuspěly. Finále bude opakováním utkání ve skupině, v níž Kanaďanky vyhrály 2:1. Jejich největší hvězda Megan Agostaová, autorka sedmnácti olympijských gólů, může získat už čtvrté olympijské zlato.

PROGRAM 13. OLYMPIJSKÉHO DNE NA ČT SPORT:

02:00 alpské lyžování - slalom (muži) 1. kolo (Berndt, Kotzmann, Zabystřan, Forejtek)

03:30 alpské lyžování - kombinace (ženy) sjezd (Pauláthová)

05:30 alpské lyžování - slalom (muži) 2. kolo

07:30 alpské lyžování - kombinace (ženy) slalom

08:30 severská kombinace - závod družstev skoky (Daněk, Dvořák, Pažout, Portyk)

09:10 akrobatické lyžování - U-rampa (muži) finále

09:30 lední hokej - Kanada - USA (turnaj žen) finále

11:20 severská kombinace - závod družstev štafeta

12:15 biatlon - štafeta (ženy) (Puskarčíková, Jisslová, Davidová, Vítková)

13:45 curling - turnaj mužů semifinále

15:00 Short track - 1000 metrů (ženy); 500 metrů (muži); štafeta (muži) finále

18:00 Velký přehled

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články