Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Samková už je s medailí doma a říká: Atmosféra v týmu byla super

Bronz z olympijského Pchjongčchagu už je v Praze. Aspoň ten, který získala ve snowboardcrossu Eva Samková. Ta už přiletěla domů, kde chce strávit několik dnů. Plánuje se podívat na Olympijský festival do Brna. Za týden odletí na závod Světového poháru do španělské La Moliny, odkud vyrazí rovnou na městský snowboardcross v Moskvě. Závěr SP 17. března ve švýcarském Veysonnaz ale už vynechá.

Eva Samková
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Nebojí se, že by po úspěchu v Koreji měla pro zbytek sezony nedostatek motivace. Už má zkušenosti z doby po zisku olympijského zlata v Soči. "Mě to teď bavilo a myslím si, že jsem si tímhle prošla. Myslím, že dva závody zvládnu," řekla.

Je zvědavá hlavně na podnik v Moskvě, kde má být postavená krátká snowoardcrossová trať přímo ve městě. "To jsme ještě nezažili. Má tam být nějaká obrovská konstrukce," vysvětlovala. Na jejím hlase se podepsalo fandění rychlobruslařce Karolíně Erbanové. "Mluvím jako Hurvínek. Já mám hrozně ráda Hurvínka," smála se Samková.

Poprvé na olympiádě zažila, jaké je to být přímo u úspěchu kamarádky. S Erbanovou jsou spolužačky ze základní školy ve Vrchlabí. "U Kájiného (závodu) jsem byla mnohem nervóznější. Bylo hezké, že jsem tam u toho byla. A vím, co si Kája všechno prožila, že to měla těžké. Myslím, že je jedna z těch, která si to zasloužila nejvíc, protože já už jsem třeba jednu medaili měla, takže by to nebyla zas taková tragédie. Ona žije sama v Holandsku, nevidí se s rodinou. Dělá to jen pro to, aby mohla takhle závodit," řekla čtyřiadvacetiletá snowboardcrossařka.  

Samková byla vlajkonoškou české výpravy, která už v Pchjongčchangu získala šest medailí. S biatlonistkou Veronikou Vítkovou si po úspěšných závodech vyměňovaly v apartmánu vzkazy. A moc se jí líbila sounáležitost v českém týmu. "Já jsem si to užila asi víc, protože s většinou těch lidí se znám víc než v Soči. Atmosféra v celém týmu byla super, přišlo mi, že jsme se podporovali navzájem. Holky biatlonistky jsem poznala nejvíc a ty jsou vtipné," vyprávěla.

Vyrazila fandit i na zápas hokejistů Česka s Kanadou, v jehož průběhu se dozvěděla o šokujícím zlatu Ester Ledecké v superobřím slalomu. "Já jsem šla na záchod a najednou holky říkaly: 'Ty vole, Ester vyhrála.' Pak jsme tam seděly jak pecky a trochu jsme to vstřebávaly," řekla.

Po sezoně bude řešit stav svých ramen. Rozhodne se, jestli ji bude čekat další operace. "Jsme domluvení, že se v půlce dubna potkáme (s Pavlem Kolářem) a uvidíme, co a jak. Uvidíme, co mi doporučí," dodala dvojnásobná olympijská medailistka.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články