Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Nepodařilo se nám dostat diváky ze hry, řekl Prospal o zápase s Koreou

Hokejový tým měl po těsné výhře 2:1 nad Koreou v úvodním utkání o čem přemýšlet. Václav Prospal, sám zkušený reprezentant a nyní asistent trenéra Jandače, věří, že už výkon půjde jen nahoru. "Už z nás spadne ta nervozita z prvního utkání," věří.

Václav Prospal
zdroj: ČTK/Honza Ján

Prospal ví, že proti domácímu týmu to nebyl úplně ideální výkon. "Ale důležité jsou ty tři body, které jsme potřebovali uhrát," dodal. Potvrdil, že korejský celek vlastně jen splnil to, co se od něho očekávalo. "Dopředu jsme věděli, že to nebude nic jednoduchého. Nastoupil proti nám domácí tým, který byl hnán plnou halou, hrál na hranici obětavosti a díky tomu, že Korejci dali první gól, se o to víc snažili," konstatoval bývalý útočník, který velkou část kariéry strávil v NHL.

Důvod toho, že český celek měl s Korejci tolik práce, viděl jasně. "Nás limitovalo to, že jsme nedokázali dát dřív gól. Tím bychom dostali ty diváky ze hry. Takhle jim dávali dost energie," tvrdí. 

A kde viděl nedostatky ve výkonu českého celku? "Shodli jsme se, že scházel tlak do branky, i když jsme měli hodně střel. Průběh ovlivnilo, že jsme nedali třetí gól, i to, že jsme nedokázali skórovat ve hře pět na pět. To musíme proti Kanadě zlepšit," dodal Prospal s tím, že proti zámořskému celku půjde do hry Martin Růžička a do první pětky se posune Dominik Kubalík.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články