Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Dvě kanadské tváře. Curleři válí, curlerky mají na kontě tři porážky

Zatímco favorizovaní kanadští curleři procházejí zatím olympijským turnajem sebejistě, jejich kolegyně překvapivě ve třech zápasech klopýtly a budou mít velké starosti s postupem do play-off. Stoprocentní vedle Kanaďanů zůstávají Švédové, jejich týmové kolegyně a Japonky.

Kanadská skipka Rachel Homanová
zdroj: ČTK/AP

Kanaďanky přitom měly našlápnuto proti Dánkám k vítězství, jenže skipka Rachel Homanová zkazila v extra endu poslední kámen a nechala Seveřankám na kruzích jeden lepší. To znamenalo první dánskou výhru (9:8).

Domácí Korejky, které kanadský tým přehrály už včera, si vyšláply na další favoritky. Švýcarky vedené skipkou Silvanou Tirinzoniovou od začátku marně hledaly tu správnou taktiku a dotahovaly. Cíl zůstal nesplněn a Korea se mohla radovat z vítězství 7:5.

Dramatickou bitvu svedly Švédky s olympijskými sportovkyněmi z Ruska. Rozhodovalo se až v extra endu a silnější nervy prokázala skipka Anna Hasselborgová, když zahrála na závěr přesné draw.

Také Švédům se podle očekávání na turnaji daří, Američany přehráli jasně 10:4. Norové si spravili chuť po nevydařeném vstupu do olympijských klání výhrou 7:5 nad domácí reprezentací. Korejci stále čekají na první radost z vítězství.

Výsledky curlingu

Muži:

Dánsko - Itálie 6:4, Norsko - Korea 7:5, Švédsko - USA 10:4, Japonsko - Švýcarsko 5:6, Švédsko - Velká Británie 8:6, Dánsko - USA 5:9, Kanada - Korea 7:6.

Pořadí: 1. Kanada a Švédsko 4 výhry/0 porážek, 3. Velká Británie, Itálie, Švýcarsko a USA 2/2, 7. Japonsko a Norsko 1/2, 9. Dánsko 1/3, 10. Korea 0/4.

Ženy:

Dánsko - Kanada 9:8, Korea - Švýcarsko 7:5, Švédsko - OSR 5:4.

Pořadí: 1. Japonsko a Švédsko 3/0, 3. Velká Británie a Korea 2/1, 5. Švýcarsko, OSR, USA, Čína a Dánsko 1/2, 10. Kanada 0/3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články