Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kanaďanky senzačně vyhořely s Koreou, jejich krajané drží stoprocentní bilanci

Kanadské curlerky, obhájkyně olympijského titulu ze Soči a jedny z největších favoritek šampionátu v Pchjongčchangu, zažily hned na úvod velké zklamání. Prohrály s podceňovanými domácími reprezentantkami Jižní Koreje 6:8. A ani v dalším zápase se jim nedařilo, když podlehly Švédkám 6:7. Naopak Kanaďané ani ve svém třetím zápase na olympijském turnaji nezaváhali a zdolali Norsko 7:4.

Jihokorejské curlerky
zdroj: Reuters autor: CATHAL MCNAUGHTON

Korejky ve vyrovnaném zápase dlouho držely s Kanaďankami krok, a dokonce se dostaly do úniku tří bodů, když v polovině zápasu vedly 4:1. Po rychlém kanadském srovnání se zdálo, že favoritky v zápase přece jen převzaly kontrolu na svou stranu.

Jenže Korejky v sobě našly druhý dech a dokázaly se v 8. a 9. endu odpoutat na rozdíl čtyř bodů. I když pak Kanaďanky v posledním desátém endu alespoň snížily dvěma body, na extra end, či dokonce vítězství už to nemohlo stačit a na úvod olympijského turnaje v Pchjongčchangu prohrály 6:8.

Špatný vstup do turnaje potvrdily Kanaďanky i proti Švédkám. Proti skandinávským soupeřkám ani jednou nevedly a i když se jim čtyřikrát v utkání podařilo srovnat, napopáté už bylo vedení Švédek definitivní a zásluhou jednoho bodu v posledním endu zvítězily 7:6.

Švédkám tak patří se dvěma výhrami ze dvou zápasů druhé místo za vedoucími Japonkami se třemi vítězstvími. Stoprocentní úspěšnost potvrdilo Japonsko i ve dvou čtvrtečních zápasech, kdy porazilo Dánsko 8:5 a poté i Koreu 7:5.

Obhájkyně bronzu ze Soči Britky nenavázaly na svůj úvodní drtivý triumf proti Olympijským sportovkyním z Ruska a prohrály s USA 4:7. Zklamání si alespoň vynahradily proti Číňankám, které zdolaly 8:7. Číňanky tak prohrály oba čtvrteční zápasy, když dopoledne padly s OSR 6:7.

Ačkoliv kanadské curlerky nevkročily do olympijského turnaje ideálně, kanadští curlingoví fanoušci dnes nemuseli zcela smutnit. Potěšit je mohly výsledky mužského týmu, který ve svém třetím utkání na šampionátu zdolal Norsko 7:4. Norové dlouho vzdorovali a v šestém endu dokonce vedli 4:3, suverénním závěrem v posledních třech endech si ale Kanaďané zkušeně pohlídali vítězství.

Dobře si vedou i Britové, kteří ve středeční repríze finále ze Soči prohráli právě s Kanaďany, z porážky se ale dokázali oklepat a porazili Japonsko těsně 6:5 vítězným kamenem v 10. endu. Naopak nedaří se zatím soupeřům české reprezentace v přímém souboji o olympijské hry Dánům, kteří prohráli i své druhé utkání na olympiádě, když podlehli Japoncům 5:8.

Dobře se naopak vede dalším účastníkům plzeňské kvalifikace o OH Italům, kteří si stejně jako Britové připsali druhé vítězství na turnaji, když zdolali USA v otevřeném duelu 10:9. Italové si v třetím endu připsali nevídaných pět bodů, Američané ale jejich náskok v dalším průběhu hry dokázali srovnat.

Azzurri se v šestém endu znovu dostali do tříbodového trháku, curleři USA ovšem opět vyrovnali. Na vítězný italský zásah v posledním desátém endu už ale Američané zareagovat nedokázali.

Výsledky curlingu (Kangnung)

Muži: Itálie - USA 10:9, Kanada - Norsko 7:4, Velká Británie - Japonsko 6:5, Švýcarsko - Dánsko 9:7.
Průběžné pořadí: 1. Kanada 3/3, 2. Švédsko 2/0, 3. Velká Británie a Itálie 2/1, 5. Japonsko a USA 1/1, 7. Švýcarsko 1/2, 8. Dánsko, Korea a Norsko 0/2.

Ženy: Korea - Kanada 8:5, Japonsko - Dánsko 8:5, OSR - Čína 7:6, USA - Velká Británie 7:4, Velká Británie - Čína 8:7, Švédsko - Kanada 7:6, Švýcarsko - USA 6:5, Korea - Japonsko 5:7.
Průběžné pořadí: 1. Japonsko 3/0, 2. Švédsko 2/0, 3. Velká Británie 2/1, 4. Švýcarsko, OSR, Korea 1/1, 7. USA a Čína 1/2, 9, Dánsko a Kanada 0/2.
 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články