Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Z malého zázraku je ještě větší zázrak. Dušková s Bidařem nadšeně očekávají finále

Ještě v listopadu byla krasobruslařka Anna Dušková na operaci kolene a účast na olympiádě pro ni a jejího partnera Martina Bidaře byla spíše nereálným snem. Juniorští mistři světa z roku 2016 se ale přesto dostali až na turnaj v Pchjongčchangu a teď, díky patnáctému místu v krátkém programu, dokonce do čtvrtečních volných jízd. A to díky rychlému uzdravení a i přes minimum tréninku.

Anna Dušková s Martinem Bidařem
zdroj: Reuters autor: DAMIR SAGOLJ

"Jsme šťastní a nadšení, že jsme se dokázali vrátit po mém zranění a připravit na olympijské hry. Je to neuvěřitelné, nemůžeme uvěřit, že se to povedlo," radovala se Dušková a přiznala, že závod dopadl lépe, než sami doufali. "Na to, že jsme trénovali jen tři týdny, tak si myslím, že se nám to povedlo," uvedl Bidař.

Nadšení z vydařené jízdy bylo na jejich tvářích patrné hned na ledě a neopustilo je ani po několika minutách. Bezprostředně po skončení jízdy ani nepotřebovali vědět, kolik bodů od rozhodčích dostanou.

"Asi vteřinu předtím, než nám vytáhli známky, jsem zjistil, že nám tam vlastně ještě chybí," přiznal Bidař. "Já bych je ani nepotřebovala, byla jsem spokojená i bez nich," řekla Dušková, která závodí se speciální ortézou na pravém koleně. "Říkáme tomu sloní noha," pousmála se drobná krasobruslařka.

Čeští krasobruslaři si v krátkém programu ziskem 63,25 bodu vylepšili sezonní maximum. Jedinou vážnější chybu udělal Bidař při sólovém trojitém toeloopu, ze kterého neměl čistý výjezd.

"Co se stalo? To bych taky rád věděl. Na tréninku mi skoky šly. Buď jsem to přetočil, nebo jsem se trošku jinak píchnul," řekl Bidař. "Poté jsem ale myslel jen na to, že musím jet dál. Věděl jsem, že přijdeme o nějaké body, ale museli jsme pokračovat," dodal. Všechny ostatní prvky zvládli bez většího zakolísání.

Na zprávu, že postoupili do druhé části závodu, si museli Dušková s Bidařem počkat v útrobách haly. Na led šli totiž jako šestá dvojice. "Jestli je postup trošku zázrak? Dělali jsme všechno pro to, aby to zázrak nebyl, aby to bylo konzistentní. Ale možná to, že tady jsme, trošku zázrak je," uvedla Dušková. "Už tím, že jsme tu byli, jsme vyhráli sami nad sebou. A když jsme zajeli takhle, můžeme být fakt spokojení," dodal Bidař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články