Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Francouz: Svoji práci hodnotit nechci, ale samozřejmě bych rád chytal

Poslední přípravný zápas před startem olympijského turnaje rozhodl o tom, kdo bude českou brankářskou jedničkou. Kouč Josef Jandač ovšem jméno zatím neprozradil. Lépe si proti Finsku každopádně vedl Pavel Francouz, jenž za 29 minut a 57 vteřin ani jednou neinkasoval. Zda si tím zajistil do začátku turnaje post prvního gólmana, ale spekulovat nechtěl.

Pavel Francouz na tréninku reprezentace
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Nerad hodnotím svou práci, takže hodnocení bych nechal na někom jiném. Vážně nevím. Trenéři určitě nějaký plán mají, ale ještě nás s ním neseznámili, tak nad tím nijak nespekuluju. Samozřejmě bych chtěl chytat, je to moje práce a určitě rád chytám, ale teprve uvidíme, co nám řeknou," uvedl Francouz.

Připustil, že ze začátku moc práce neměl. "Finové hrají podobným stylem, kdy se snaží bránit a čekají hlavně na chyby soupeře. Hráli tak i tentokrát a vyčkávali. Měli jsme dobrý pohyb a dlouho jsme je do ničeho nepouštěli. Pak tam měli nějaké šance z našich chyb, ale naštěstí z toho nedávali góly," zhodnotil duel Francouz.

Prohru bez vstřeleného gólu nepodceňoval, ale ani nepřeceňoval. "Doufám, že jsme si góly pošetřili na olympiádu," pousmál se Francouz.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih přípravného utkání Česko - Finsko s ohlasy

"Samozřejmě to trochu odlehčuju, ale ještě je čas doladit poslední detaily hry. Finové jsou známí svou defenzivou. Když se dostanou do vedení, dokážou zavřít obranu a výsledek si pohlídat. Finové hráli chytrý hokej, a když pak zápas kontrolují, je těžké se prosadit."

Dokázal se dobře vcítit do Dominika Furcha, který ho v polovině utkání vystřídal a velmi brzy dvakrát v krátkém sledu inkasoval dva góly, jež rozhodly o osudu zápasu.

"Jsem taky brankář, takže jsem takové situace zažil. Vždy je těžké, když tam jdete studenej... Někdy se to prostě takhle seběhne. S 'Dominem' si o tom určitě promluvíme, ale určitě z toho nemusí mít nijak těžkou hlavu, protože je to pořád příprava. Jedeme dál," prohlásil Francouz.

Sám už vyhlížel také přesun ze Soulu do Pchjongčchangu. "Těšíme se na ostatní sportovce. Mně třeba píšou známí, jaká je olympiáda a jak se máme, ale my vlastně zatím vůbec nevíme, jaké to je. Vůbec nevím, jak to je se vzdálenostmi, ale bylo by super zažít olympijskou atmosféru na jakémkoliv dalším sportu. Uvidíme, co bude možné případně vidět," uzavřel Francouz.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články