Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sáblíková je na trojku připravena, záda už ji skoro vůbec nelimitují

Martina Sáblíková už bolest zad na ledě prakticky nevnímá. V sobotním závodě na 3000 metrů podle ní může dosáhnout na medaili až devět závodnic. "Jsem hrozně ráda, že můžu být opět součástí celého týmu, a uvidíme v sobotu, jak to dopadne," říká česká hvězda. Olympijskou premiéru si odbude i Nikola Zdráhalová.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK/AP

Sáblíková trénuje na olympijské dráze už víc než týden. Za sebou má úspěšné testování formy, trenér Petr Novák byl s jejími výsledky spokojený. Před sobotním závodem na 3000 metrů navíc Sáblíkovou neomezuje ani bolest zad.

"Kupodivu záda dobrá, moc mě to nelimituje, na ledě to prakticky nevnímám. Bude to určitě těžké. Je tam asi osm deset holek, které se budou rvát o tři první místa, a uvidíme, jak to dopadne. Mám nějaké tréninkové manko, ale bez boje to nevzdám," řekla trojnásobná olympijská vítězka v krasobruslení.

Na tříkilometrovou trať Sáblíková nastoupí společně se svou tréninkovou partnerkou Nikolou Zdráhalovou. Zatímco česká jednička bude chtít navázat na zlato z Vancouveru a stříbro ze Soči, Zdráhalová si odbude olympijskou premiéru.

"Rozhodně se budu snažit podat co nejlepší výkon, aby to byl pro mě co nejlepší výsledek," těší se Zdráhalová.

První vystoupení Martiny Sáblíkové a Nikoly Zdráhalové na olympiádě v Pchjongčchangu můžete sledovat v sobotu od 13:25 na ČT sport.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články