Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Švýcarští curleři se blýskli olympijským rekordem a velkým obratem

Ještě před oficiálním zahájením Her stihly smíšené dvojice curlerů odehrát čtyři zápasy. Situace ve vyrovnané skupině se výrazně zašmodrchala. První čtyři týmy mají na svém kontě po třech výhrách, jediným celkem, který stále čeká na vítězství, je Finsko. Nezvyklý kousek se povedl švýcarskému duu.

Švýcarka Jenny Perretová
zdroj: ČTK/AP

Do olympijského turnaje rázně vlétla švýcarská dvojice. Po úvodních dvou čtvrtečních výhrách narazila na Američany. Před posledním osmým endem prohrávala dvojice Jenny Perretová a Martin Rios nejtěsnějším rozdílem, v závěru ovšem zahrála nevídaný maximální počet šesti bodů, ustavila nový "olympijský rekord" a mohla se nakonec radovat z jednoznačného vítězství.

V druhém pátečním zápase ovšem Švýcaři poprvé zaváhali, když podlehli Norům 5:6. Seveřané se tak na své soupeře dotáhli. Podobně jsou na tom také týmy olympijských sportovců z Ruska a Kanaďanů, kteří po úvodní porážce třikrát triumfovali.

Vyrovnanou bilanci dvou výher a dvou porážek mají domácí reprezentanti. Po debaklu s Norskem 3:8 si spravili chuť proti Američanům, které přehráli bez větších obtíží 9:1 už po šestém endu.

České curlingové týmy se na olympiádu neprobojovaly. Hry v Pchjongčchangu oficiálně začnou zahajovacím ceremoniálem v poledne SEČ.

Výsledky curlingu smíšených dvojic na ZOH v Pchjongčchangu

3. kolo: Švýcarsko - USA 9:4, Kanada - Čína 10:4, OSR - Finsko 7:5, Norsko - Korea 8:3.

4. kolo: OSR - Čína 6:5, Korea - USA 9:1, Norsko - Švýcarsko 6:5, Kanada - Finsko 8:2.

Průběžné pořadí: 1. Kanada, Norsko, OSR a Švýcarsko všichni 3 výhry/1 porážka, 5. Korea 2/2, 6. Čína a USA 1/3, 8. Finsko 0/4.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články