Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Teď mířím na olympiádu z jiné pozice, řekla Sáblíková před odletem

S dostatečným předstihem odletěla Martina Sáblíková do Pchjongčchangu, kde bude obhajovat zlatou a stříbrnou medaili ze Soči. Třicetiletá závodnice, kterou v letošní sezoně limitují zraněná záda, se chce před vrcholnou akcí sezony dokonale aklimatizovat. Proto zamíříla do dějiště Her společně s Nikolou Zdráhalovou a trenérem Petrem Novákem ještě předtím, než se oficiálně otevře vesnice pro sportovce. "Na poslední dvě olympiády jsem odjížděla s vědomím, že skoro stoprocentně přivezu nějakou medaili. Teď to tak není," uznala trojnásobná šampionka pod pěti kruhy.

Martina Sáblíková
zdroj: AP autor: Jens Meyer

"Poslední dobou jsem se docela bála, ale teď už převládá těšení," řekla Sáblíková. "Všichni ví, že jsem měla problémy se zády, které mě brzdily, a jsem si vědoma toho, že mi dva měsíce tréninku budou chybět. Na druhou stranu, je to olympiáda a každý sportovec se na ni chce dostat. A já jsem ráda, že mohu být opět součástí českého týmu," vysvětlila rychlobruslařka důvody, proč má z nadcházejících Her mírné obavy.

Rodačka z Nového Města na Moravě se chystá na čtvrté olympijské zápolení a ve sbírce má tři zlaté, stříbrnou a bronzovou medaili. S ohledem na zdravotní komplikace, které ji v aktuální sezoně provázejí, nahlíží na své ambice tentokrát trochu jinak. 

"Teď vůbec nevím, jak to bude vypadat. V minulosti jsem věděla, že jsem stoprocentně připravená. Teď jedu na olympiádu z jiné pozice," uvedla dlouholetá královna dlouhých tratích, jež v této sezoně stále čeká na premiérovou výhru. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sáblíková s předstihem odletěla do Pchjongčchangu

"Na poslední dvě olympiády jsem odjížděla s vědomím, že skoro stoprocentně přivezu nějakou medaili. Teď to tak není. Neházím flintu do žita, ale ty dva měsíce tréninku budou chybět," podotkla přesně dva týdny před startem závodu na 3000 metrů.

Přestože ještě v minulých dnech přiznávala, že je z blížícího se začátku Her nervózní a nerada by například sledovala odpočet dnů do startu na sportovních televizních kanálech, teď už je to jiné. "Od rána se hrozně těším, takže snad to bude dobré," usmála se.

Po dostatečné aklimatizaci, s níž má vždy problémy, využije čas k dohánění tréninkového manka. "Budu se připravovat na suchu, na což se těším. Bude to očištění mysli, než se člověk dostane na olympijský stadion," prohlásila Sáblíková.

Chystá se především jezdit na kole. Stejně jako Zdráhalová si jej proto vzala do Pchjongčchangu s sebou. "Dojde i na posilovnu, skokové tréninky a na ledě pak na rychlost, která bude směřovat k závodům," popsala své nadcházející plány.

Přestože kvůli problémům se zády vynechala lednové mistrovství Evropy, momentálně je její zdravotní stav dobrý. Nezhoršil se ani po závodech SP v Erfurtu minulý týden. "Jsem nalitá optimismem. I v posilovně mě záda přestaly bolet," dodala Sáblíková.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články