Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Ledecká si nedává malé cíle. Na olympiádu chce na lyžích i na snowboardu

Ester Ledecká má na prahu olympijské sezony odvážný cíl. Na Hrách v Koreji chce mistryně světa v paralelním slalomu startovat jak na snowboardu, tak na lyžích. Radit jí přitom bude znovu i Ondřej Bank.

Je nám líto, video expirovalo.
Ester Ledecká se chystá na olympijskou sezonu

Na zimních olympijských hrách v Soči Ondřej Bank obsadil páté místo v obřím slalomu, o rok později ukončil kariéru. Letos radil Ester Ledecké už na mistrovství světa, teď bude jejich spolupráce intenzivnější. "V sezoně se mnou bude víc jezdit Ondřej Bank, z toho mám obrovskou radost," radovala se Ledecká.

Právě mužské vzory teď Ester Ledeckou inspirují nejvíc. Jejím idolem je šestinásobný vítěz světového poháru Rakušan Marcel Hirscher, který ji nedávno při společné akci povzbudil do další práce. "Říkal 'já ti hrozně fandím a je super, že děláš obě disciplíny'. A já tam stála na pokraji šílenství, štěstí a mdlob. To byl pro mě zážitek na celý život," přiznala Ledecká.

Přestože své největší úspěchy vybojovala na snowboardu, lyžím se snaží věnovat stejný prostor. A v obou sportech by ráda startovala i na olympijských hrách. "Je to jeden z mých největších cílů, abych se tam dostala na oboje disciplíny," dodala Ledecká.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články