Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kejval chválí výsledky Čechů na Hrách i Olympijský park na Letné

Soči – Předseda Českého olympijského výboru (ČOV) Jiří Kejval je spokojen s výkony českých reprezentantů, kteří dosáhli historicky nejlepšího medailového zisku na zimních olympijských hrách. "Osm medailí je vysoko nad očekávání," říká Kejval.

Bývalý reprezentant ve veslování chválí českou olympijskou kolekci. "Zase se nám podařilo udělat oblečení, o kterém se mluví. Zahraniční deníky nás zařadily mezi nejlépe oblékané výpravy," uvedl Kejval. 

Pochvaluje si i Olympijský park na pražské Letné, jehož cílem prý mimo jiné bylo, "aby se lidi ztotožňovali s výkony českých sportovců." Park má podle Kejvala "rekordní návštěvnosti", aniž by ale upřesnil, s čím počet jeho návštěvníků srovnává.

Předseda českých olympioniků se raduje i z nárůstu popularity biatlonu. "Myslím, že je strašně atraktivní. Na rozdíl od běžeckého lyžování, kde se dá predikovat výsledek třeba v polovině trati, tady do poslední střelecké položky nevíte, jak to dopadne," soudí Kejval o sportu, v němž chce nyní závodit hodně dětí. "Nám primárně nejde o to, abychom našli olympijského vítěze, ale aby co nejvíc dětí sportovalo," podotýká.

Také k organizaci sočské olympiády Kejval nachází jen slova chvály. "Usmívá se tady na vás každý dobrovolník, většina z nich mluví obstojně anglicky," dodává spokojený předseda ČOV Jiří Kejval.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články