Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Zlato z paralelního slalomu mají Dujmovitsová a Wild, Ledecká skončila 6.

Soči - Snowboardistka Ester Ledecká obsadila v paralelním slalomu šesté místo, když ve čtvrtfinále prohrála s Němkou Anke Karstensovou. Osmnáctiletá česká reprezentantka vylepšila o jednu příčku své umístění z obřího slalomu. Z vítězství se radovali Rakušanka Julia Dujmovitsová a Rus Vic Wild, který po triumfu v paralelním obřím slalomu získal druhé zlato. Dujmovitsová porazila ve finále o 12 setin přemožitelku Ledecké Karstensovou. Wild předčil Slovince Žana Košira.

Ester Ledecká
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Ledecká kvůli bolavým zádům zvažovala, zda se vůbec na start postaví. Kvalifikaci přesto zvládla na jedničku a v součtu dvou jízd si vyjela výhodné druhé místo. Nejrychlejší jízdu v kvalifikaci předvedla Rakušanka Marion Kreinerová.

Ester Ledecká: "Tohle není špatný výsledek. Je to do desítky. Ale nevyšlo to se zády a budeme to muset spravit. Ráno to bylo ještě snesitelný, ale po první jízdě se to tak rapidně zhoršilo, že mě servisák oblíkal do bot. Zkoušela jsem to, ale nešlo to. Nemohla jsem se moc hýbat."

V osmifinále s domácí Natalijí Sobolevovou absolvovala Ledecká první jízdu v červené dráze a získala na Rusku minimální náskok šesti setin sekundy. Ve druhé jízdě rozhodla o svém postupu dobrým závěrem a soupeřku porazila o 18 setin.

V duelu s Karstensovou vedla Ledecká po první jízdě o 15 setin. Ve druhé ale na vítězku dvou závodů v Světového poháru nestačila a cílem projela o tři desetiny později.

Po průjezdu cílem se v očích Ledecké objevily slzy. Ne smutku, ale bolesti. Posadila se u servisních buněk na zem a několik minut se nemohla hýbat. Její potíže s vyhřeznutou ploténkou bederního obratle začaly před třemi týdny a po obřím slalomu se zhoršily. Bez bolestí Ledecká absolvovala pouze první kvalifikační jízdu.

Ve čtvrtfinále vypadla i vítězka kvalifikace Kreinerová. Už v osmifinále skončily všechny medailistky z paralelného obřího slalomu - zlatá Patrizia Kummerová ze Švýcarska, stříbrná Japonka Tomoka Takeučiová i bronzová Ruska Alena Zavarzinová.

V paralelním obřím slalomu skončila Ledecká rovněž ve čtvrtfinále po prohře s Kummerovou a obsadila sedmé místo.

Paralelní slalom:

Muži: 1. Wild (Rus.), 2. Košir (Slovin.), 3. Karl (Rak.), 4. March (It.), 5. Mathies (Rak.), 6. Bussler (Něm.), 7. Galmarini (Švýc.), 8. Fischnaller (It.), 9. S. Schoch, 10. Flütsch (oba Švýc.).

Ženy: 1. Dujmovitsová (Rak.), 2. Karstensová, 3. Koberová (obě Něm.), 4. Boccaciniová (It.), 5. Kreinerová (Rak.), 6. Ledecká (ČR), 7. Zoggová (Švýc.), 8. Meschiková (Rak.), 9. Kummerová (Švýc.), 10. Laböcková (Něm.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články