Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jágr promluvil. Přiznal, že s věkem se snáší porážky hůř a hůř

Soči - Byly to jeho nejkrásnější Hry, které zažil. Přesto Jaromír Jágr nemohl jinak než být k výkonům na olympijském turnaji kritický. S médii po zápase ani druhý den před odletem ze Soči do New Yorku nekomunikoval, o olympijských hrách se vyjádřil až na Facebooku. Poděkoval fanouškům za podporu a popsal své zklamání.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Co se týče naší hry, nemyslím si, že jsme hráli až tak špatně," dodal k vystoupení českého týmu reprezentační útočník, který sebekriticky označil svůj výkon ve čtvrtfinále proti Spojeným státům za svůj letos asi nejhorší zápas. "Cítil jsem, že mi došly síly. Hrát pět utkání v sedmi dnech na velkém hřišti je pro mě moc," přiznal Jágr.

Olympiádu v Soči popsal coby nejkrásnější Hry, jakých se kdy zúčastnil. "Pokud jde o prostředí nebo o organizaci," uvedl pětinásobný účastník zimních olympiád, jenž se následně obšírně rozepsal o budoucnosti českého hokeje. Za klíčový faktor považuje osobně přístup mladých hokejistů a jejich vůli a ochotu na sobě pracovat. "Musíme začít u mládeže, mladí hráči si musí uvědomit, že bez super tvrdého tréninku a s trénováním navíc nemají ve světové konkurenci šanci. Hokej je kolektivní sport, při němž výkon hráče je závislý od výkonu spoluhráče. Proto se hráči v mládí musí naučit pokoře, disciplíně a odevzdat maximum nejen pro sebe, ale i pro druhého," zdůraznila opora New Jersey Devils.

Jaromír Jágr v rozhovoru s Aloisem Hadamczikem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

O budoucnost reprezentačního týmu nemá legenda českého a světového hokeje strach. "Vůbec se toho nebojím. Hráči jako Plekanec, Židlický, Hemský, Krejčí, Voráček, Frolík, bratři Michálkové nebo Sobotka jsou výborní hráči a v nejlepších letech. K tomu mladí talenti Hertl, Gudas, Palát a základ je hotový," poznamenal Jágr a podělil se i o svůj názor na adresu trénérů. "Jsem toho názoru, že by měla být práce rozložená rovnoměrně na více trenérů. A každý z nich musí být zodpovědný za svoji práci. Přesilovky, oslabení, sledovaní hry mužstva i soupeře, posílání hráčů na led - to prostě jeden člověk nemůže zvládnout," napsal.

V závěru zveřejněného textu ještě jednou poděkoval fanouškům za podporu a omluvil se těm, "které jsme svým výkonem rozčarovali". A také se dotknul vlastních pocitů zklamání. "Není nic horšího, než když lidé do vás vkládají veškerou naději ve vítězství a vy je zklamete. Je to hrozný pocit. Úplná beznaděj. Je vidět, že s věkem se snášejí porážky hůř a hůř," uzavřel Jágr.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články