Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Skikrosařky: Kučerová je rozčarovaná, Zemanová hlásí spokojenost

Soči - Česká reprezentantka ve skikrosu Andrea Zemanová při své olympijské premiéře obsadila 21. místo, její kolegyně Nikol Kučerová skončila o tři místa níž. Zatímco Kučerová cítí z pádu v kvalifikaci a celkového umístění rozčarování, Zemanová je navzdory chybám v kvalifikační i osmifinálové jízdě spokojená. Závod totiž ztěžovalo nevlídné počasí a hodně závodnic se zranilo.

"Jsem z toho ještě furt rozčarovaná. S výsledkem spokojená nejsem, jsem spokojená s jízdami a tréninkem, ale kvalifikace mi nevyšla. Chtěla jsem být rychlejší, než jsem byla schopna ustát, takže jsem nakonec spadla. Ta jízda mi prostě nevyšla," konstatuje nespokojená skikrosařka Nikol Kučerová.

"Tam je takový zvláštní prvek, kde se jakoby přeskakuje boule, odraz je níž, pak je nejvyšší a dopadá se až za to. Nejrychlejší je přejet vršek a dopadnout až za další bouli. V tréninku mi to vyšlo, ale v kvalifikaci jsem se od vrchu asi moc odrazila, sama nevím. Ještě jsem si myslela, že to ustojím, a najednou jsem byla na zemi a v síti," vysvětluje Kučerová, které původně hrozilo, že kvůli nedokončené kvalifikaci nebude moci startovat v hlavním závodě.

Ani další Češce na startu, Andree Zemanové, se kvalifikační jízda nepovedla podle jejích představ, ale s konečným umístěním spokojená je. "Sice jsem chtěla aspoň jednou postoupit, ale přežila jsem. Dost lidí se tam zranilo, takže jsem ráda, že jsem zdravá. A jsem spokojená s jednadvacátým místem," řekla olympijská debutantka.

Skikrosařky Andrea Zemanová (vlevo) a Nikol Kučerová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Závod ovlivnilo počasí. "Začalo pršet, když jsme se obouvaly, byl to neskutečný slejvák. Nikomu se nechtělo na kopec. Seděly jsme s holkama ve stanu a skoro si stříhaly, kdo půjde první. Pak ten trénink, to bylo hrozné. Ale všichni to měli stejné. Na naši kvalifikaci naštěstí déšť ustoupil, ale lyžovat v dešti prostě není příjemné," uvedla Kučerová.

Také Zemanová v mokrých brýlích i rukavicích v druhé části kvalifikace chybovala. "Do třetí čtvrtiny trati jsem byla spokojená, ale pak jsem pokazila tři boule, které mě rozhodily, a úplně mě zastavila poslední klopená zatáčka, kde jsem se musela odrážet, a na cílový skok už jsem neměla úplně rychlost," popisuje kvalifikační jízdu 21letá lyžařka. 

Podobnou chybu udělala Zemanová na stejném místě i v osmifinále. "Moc jsem se odrazila na bouli, přelétla jsem to a praštila jsem se kolenem do zubů," přiznala Zemanová, která se dříve věnovala alpskému lyžování.

Nikol Kučerová sice do osmifinálové jízdy odstartovala dobře, ale nakonec porazila jen jednu ze tří soupeřek a nepostoupila.

Nikol Kučerová:

Nikol Kučerová"Měla jsem dobrý start, ale taky nejhorší bránu. Stopa není projetá a rychlá a holky mě hned doskočily. Myslela jsem, že se jich budu držet a třeba je předjedu, ale ony mi ujížděly čím dál víc. Asi jsem dělala drobné chyby na boulích uprostřed a to rozhodlo."

Kučerová však spřádá plány do budoucna: "Pokračovat ve stejné cestě, jako jsme začali. Makat ještě více a mělo by se to povést. Čtyři roky moc dlouhá doba nejsou, tak se těším na příště. A mezitím je spousta závodů, tak třeba to vyjde."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články