Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Britští curleři ve fascinujícím závěru vyřadili Nory a jsou v semifinále

Soči - Britští, respektive skotští curleři získali v neuvěřitelném závěru utkání souboje o semifinále dva rozhodující body nad Norskem, a postoupili tak do play-off turnaje v curlingu. Zde se střetnou se zatím téměř bezchybnými Švédy. Druhou dvojici utvoří Kanada a Čína.

Britský skip David Murdoch
zdroj: AP autor: Wong Maye-E

Britové si místo v semifinále zajistili až parádně zahraným posledním kamenem v desátém endu, jímž získali dva body a otočili stav utkání s Norskem na konečných 6:5. Poslední zásah britského skipa Davida Murdocha byl přitom fenomenální, jak naznačuje i video v článku. Murdoch musel odstavit dva norské kameny, které již byly blíže ke středu, navíc v linii s norskými kameny stál před kruhem již i jeden britský.

Murdochovi se podařilo oba soupeřovy kameny s téměř milimetrovou jistotou zásahu vyřadit ze hry, a poslat tak svůj tým do semifinále. "Zařadí se to mezi nejlepší střely, které jsem kdy zahrál," rozplýval se po utkání Murdoch. Naopak norský skip Thomas Ulsrud neskrýval své zklamání. "Říkal jsem si: 'To není možné. Řekněte mi, že je to jenom sen,'" přemítal po utkání.

Norové, kteří přitom s Murdochem mají velmi dobrý vztah - britský skip je loni pozval na svou svatbu -, mohli rozhodnout již v devátém endu. Při nerozhodném skóre 4:4 však promarnili několik šancí na takeouty (vytlačení soupeřových kamenů ze středu) a ponechali tak svému protivníkovi šanci. Ten ji nakonec využil opravdu beze zbytku. "V momentě, kdy jsme zahráli náš poslední kámen, říkal jsem si, že to není dobré," hodnotil Ulsrud. "Veděl jsem, že je to pro něho v podstatě nachystané."

Výsledek utkání o postup do play-off:

Británie - Norsko 6:5.

Semifinálové dvojice:

Švédsko - Británie, Kanada - Čína.

Zdroj
AP, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články