Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česko - Slovensko

To, co si hokejisté obou zemí nepřáli, je tady. Derby mezi státy, které mají společnou historii, je opět na scéně a bohužel, aspoň podle mého názoru, přichází příliš brzy. Osmifinále je totiž fáze turnaje, ve které znamená vypadnutí propadák. Bohužel jeden z týmů bude muset tuto hořkou pilulku spolknout a hlavně strávit.

David Pospíšil
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

S tím trávením to ovšem bude těžší, než kdybyste vypadli s kýmkoli jiným. Přece jen vazby Česka a Slovenska jsou stále živé a soupeřivost, doufám, že sportovní, je zcela namístě. Fanatičtější jsou v tomto ohledu určitě Slováci, kteří, ne všichni, to berou jako otázku života a smrti. Porážka pro ně znamená tragédii, ale porážka s Čechy? To je funus se vším všudy.

Myslím, že až do květnového mistrovství světa v Bělorusku bychom přes hranice slyšeli bolestné nářky slovenských fanoušků. A pak? Vlajku přes ramena, pusu dokořán a s pokřikem "Slovenskóóó" znovu do boje. V Čechách by samozřejmě zklamání bylo podobné, ale sebevraždit se kvůli tomu rozhodně nikdo nebude. Čech si zanadává, polkne na žal pár piv, ještě jednou si zanadává a pak zapomene až do chvíle, než nadejde čas dalšího derby.

Vzpoměli byste si, kdy naposled nás Slováci porazili? Nebylo to tak dávno, dva roky zpátky na MS ve Finsku. Tam to ovšem bylo až v semifinále a oba týmy nakonec odvezly medaile. Taková porážka je omluvitelná, protože medaile úspěchem nesporně je. Sami si vyberte, která varianta fanouška je vám bližší. Mně osobně ta Česká, protože nic se nemá přehnaně prožívat a už vůbec ne momenty, kde nejde o život.

A jak to dopadne? Myslím, že dobře. Pro Čechy. Za prvé jsme na řadě, za druhé si myslím, že máme kvalitnější materiál (hokejisty) a za třetí? Za třetí jsem včera viděl padat hvězdu, tak jsem si něco přál. Co jsem si přál, se neříká, ale vy asi stejně tušíte. Těch důvodů není moc, ale během tří vystoupení mi kluci zatím víc nenabídli. Na druhou stranu dnes je den, kdy můžeme trefit vlnu, nasednout na ni a svézt se třeba až k medailím. Potom už nebude důvod pátrat, proč to nejde, protože vše bude skvělé a olympijská mise úspěšná. Buďme pozitivní, fanděme něco mezi Čechy a Slováky a věřme, že vlna se blíží.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články