Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Bauer by rád jel týmový sprint, na padesátce zabojuje do posledního metru

Soči - Dva starty, dvě povedená individuální vystoupení. Taková je dosavadní bilance Lukáše Bauera na letošní olympiádě. Při návštěvě Studia Soči český běžec na lyžích prozradil, že po pátém místě na klasické patnáctce mu chvíli trvalo, než si tohoto umístění začal skutečně považovat. Zejména z toho důvodu, že na minulých dvou Hrách bral na této distanci stříbrnou, resp. bronzovou medaili.

"Hodně mi pomohlo moje okolí - všichni říkali, že to je super výsledek. Pak jsem si opravdu uvědomil, jakými trablemi jsem si za poslední dva roky prošel a převážila spokojenost," vrátil se Lukáš Bauer ke svým pocitům z vybojované páté příčky na 15 km klasicky.

Ve štafetovém klání na své kvalitní představení z individuálního závodu jednoznačně navázal. "Musím přiznat, že v té štafetě jsem určitě podal ještě o kus lepší výkon. Tam už jsem nikoho nepotřeboval k tomu, abych byl spokojený. Byl to ten závod, kdy jsem si mohl říci: ano, ten se mi povedl," uvedl Bauer, který věřil, že by mu oba vydařené závody mohly dopomoci k nominaci do týmového sprintu, nicméně trenér Petrásek je zatím rozhodnutý postavit do závodu osvědčené duo Jakš - Razým.

"Už před odjezdem na olympiádu jsem se připomněl, že bych chtěl být v týmovém sprintu brán v potaz; to pro případ, kdyby někdo z dvojice Jakš - Razým měl jakýkoliv problém, a i jsem se to snažil ukázat na trati. Zatím jsem pořád v roli nahradníka," vysvětlil Bauer, který se tak se Soči s největší pravděpodobností rozloučí startem v nedělní padesátce volnou technikou. "Bohužel v letošní sezoně mi bruslení nejde tolik jako klasika, ale kdo mě zná, ví, že budu bojovat do posledního metru," dodal český reprezentant.

V závěru rozhovoru jasně formuloval svůj pohled na věc ohledně prošetřování údajného dopingu Estonce Veerpala na turínské olympiádě, který, pokud by se prokázal, by mu vynesl dodatečný zisk zlaté medaile. "Byla by to hodně hořká medaile a - asi tím spoustu lidí překvapím - určitě bych ji nechtěl. Když vám někdo po osmi letech řekne, že jste vlastně mohli být olympijskými vítězi, tak je to hodně hořká informace a už vám to nikdo nevrátí," zdůraznil Bauer.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články