Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ruští fanoušci kvůli neuznanému gólu protestovali u americké ambasády

Moskva - Dosud největší demonstrace vztahující se k olympiádě v Soči nesouvisela s právy homosexuálů, kritizovanými ekologickými škodami v dějišti Her ani údajnou korupcí. Desítky ruských fanoušků se shromáždily u americké ambasády v Moskvě, aby protestovaly proti rozhodčímu Bradu Meierovi, jenž v sobotním prestižním utkání hokejistů Ruska a USA neuznal sborné gól.

Radost Američanů v zápase s Ruskem
zdroj: REUTERS autor: Brian Snyder

Kvůli posunuté brance překazil americký sudí ruskou radost z gólu na 3:2, který dal v 56. minutě Fjodor Tjutin. Po poradě s videorozhodčím Meier branku neuznal, Rusové nakonec v napínavém souboji hokejových velmocí prohráli 2:3 po nájezdech a v úterý musejí hrát osmifinále.

I když mezinárodní federace IIHF konstatovala, že Meierův verdikt byl správný, některé ruské fanoušky i komentátory to nezviklalo. Pár příznivců vyrazilo k velvyslanectví s velkým transparentem s Meierovým portrétem a skandovalo na jeho adresu posměšky.

"Americký rozhodčí a loutková mezinárodní federace nás připravili o zasloužené vítězství," napsala Komsomolskaja pravda. V ruské televizi komentátoři nemohli překousnout fakt, že to byl právě Američan, kdo odepřel ruským hokejistům možná vítězný gól proti USA.

Mezi nespokojené fanoušky patřil i prezident Vladimir Putin, který novinářům řekl, že hra měla být přerušena, když byla branka posunutá. Příznivce však vyzval, aby projevili sportovního ducha. "I když rozhodčí udělal chybu, nemusíme mu hned dávat nálepky. Nesmíme zapomínat, že ve sportu je potřeba nejen odvahy, ale také štěstí," uvedl Putin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články