Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Eliáš proti Slovensku nenastoupí, Češi pilovali přesilovky

Soči – Český tým bude hrát prestižní klání se Slovenskem v osmifinále bez útočníka Patrika Eliáše, který je stále nemocný a dnes opět netrénoval. Hokejisté se před prvním zápasem play-off museli přesunout do menší arény Šajba, do větší haly Bolšoj byl nasazen duel Švýcarsko - Lotyšsko. Utkání se bude hrát zítra od 18:00 SEČ.

Trénink českého týmu před začátkem hokejového turnaje. Patrik Eliáš (vpravo) se toho dnešního nezúčastnil.
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Stěhování Čechům nevadí. "To není problém. Hráči jsou na časté stěhování zvyklí. Tady je to navíc jen kousek," poukázal asistent trenéra Josef Paleček na to, že obě haly stojí těsně vedle sebe. "Navíc to vypadá, že v Šajbě je o trochu lepší led, což by mohla být výhoda. Alespoň pro mě, já jsem na to docela háklivý," doplnil útočník Michael Frolík.

Po dni odpočinku a regenerace se na ledové ploše objevili až na Eliáše všichni hráči. Nové podmínky si vyzkoušeli hned po týmu Slovenska, který na tom je obdobně. Mužstvo vedené českým koučem Vladimírem Vůjtkem však hrálo poslední zápas základní skupiny proti Rusku v neděli, proto dnes na ledě nebyl kompletní tým a trénink byl spíše lehčí.

Změna ve speciálních formacích

Češi se věnovali zejména nácviku přesilových her, které se jim v Soči zatím nedaří. Využili jen jednu z dvanácti početních výhod. Horší úspěšnost mají jen Švýcaři, kteří v přesilovce ještě neskórovali.

Hadamczik s asistenty se proto rozhodli změnit složení obou speciálních formací. S Tomášem Plekancem, Jaromírem Jágrem a Markem Židlickým bude nově nastupovat Radko Gudas a Martin Hanzal; druhou pětici vytvoří Tomáš Kaberle, Jakub Voráček, David Krejčí, Aleš Hemský a Milan Michálek. "Udělali jsme určité změny s nějakým úmyslem, který bychom chtěli realizovat," řekl Paleček. Urostlý Hanzal nahradil v první formaci Červenku s cílem zvýšit důraz před brankou.

Bývalé federální derby bude vedle souboje českých trenérů i odvetou za semifinále mistrovství světa 2012, kde vyhráli Slováci. "To už je dlouhá doba. Mančafty jsou trošičku jiné, taktika bude určitě jiná. Nekoukáme se, co bylo před dvěma lety, ale koukáme, jak hrají Slováci tady a co na ně musíme hrát," řekl Paleček, který navíc stejně jako Hadamczik tvrdí, že duel nebere prestižně.

"Hrajeme se Slovenskem, ale myslím si, že to nehraje tak velkou roli, jak by si někdo představoval. Je to utkání o všechno, kdo prohraje, nepostoupí. A je jedno, jaký je tam soupeř. Musíme se připravit stejně bez ohledu na to, jestli jsou to Lotyši, Norové nebo Slováci," podotkl Paleček.

Předpokládaná sestava: Pavelec - Židlický, Šmíd, Gudas, T. Kaberle, Z. Michálek, Barinka - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Hanzal, Erat - Frolík, Nedvěd, Palát.

Česká televize nevlastní práva (//faq/otazka-tydne/109/) na šíření záznamů a sestřihů hokejových utkání ZOH na internetu. Děkujeme za pochopení.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články