Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Pančochová byla nadšená z podpory fanoušků

Soči - Snowboardistka Šárka Pančochová je se svým vystoupením na olympiádě spokojená. Ačkoli její medailové ambice ve slopestylu vzaly za své kvůli nízkému bodovému hodnocení výborné první finálové jízdy a pádu ve druhé, nadchla ji podpora od českých fanoušků. "Sice to není medaile, ale je to páté místo na olympiádě a je to super," říká.

Po skvělé první jízdě chtěla ze slopestylu medaili. Rozhodčí ale bohužel udělovali vyšší bodová ohodnocení při druhých finálových jízdách. A česká snowboardistka ve druhé jízdě spadla.

"Byla jsem z toho trošku zklamaná. Ale byla jsem strašně spokojená, jak mi všichni říkali, jak jsem jezdila suprově. A to si myslím, že je skoro lepší než ta medaile. Všichni mě hrozně podporovali a já jsem byla nadšená," řekla Pančochová. 

"Možná to bylo tím, že jsem startovala jako jedna z prvních. Tak mi dali míň bodů a potom prostě zapomněli," uvažuje. 

Když soupeřky její pád viděly, ani náznakem se neradovaly. Naopak. Všechny závodnice se totiž podle Šárky Pančochové podporují: "Na World Snowboard Tour spolu víceméně cestujeme všichni celý rok a jsme kámoši. Trénuju a jezdím s nimi a to mi pomáhá se zlepšovat a všichni samozřejmě chceme, aby každý jízdu odjel, aby se ukázalo, kdo je nejlepší. Nikdo nikomu nepřeje, aby upadl. Všechny holky mám ráda a je super, když odjedou jízdu a mají z toho radost." 

Třiadvacetileté rodačka z Uherského Hradiště je vcelku spokojená i se svým výkonem na U-rampě, i když v obou semifinálových jízdách spadla a obsadila 16. místo. "Měla jsem před závodem víceméně jenom jeden trénink na rampě. Do finále jsem chtěla postoupit, byl to můj goal (cíl), ale za celý den jsem toho bohužel už měla docela dost a nenajezdila jsem si rampu tak, jak jsem chtěla," vysvětlila Pančochová. 

S trenéry chce nyní pracovat na těžších tricích. V Soči si také zkusila zajezdit ve volném terénu. "Když ještě nebyly žádné tréninky, tak jsme jeli na kopec, kde je úplně super terén. Bylo docela hodně prašanu, takže jsem si lepší začátek olympiády nemohla představit," dodala pátá žena olympiády v Soči ve slopestylu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články