Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Křížová po sjezdu: Doufám, že za dva roky to bude medaile

Soči – Plán si nejprve splnila v superkombinaci, kde skončila devatenáctá, a zadařilo se jí i ve své hlavní disciplíně ve sjezdu, kde dojela jednadvacátá. Česká lyžařka Klára Křížová je se svým dosavadním vystoupením na olympiádě velice spokojená, i když čekala, že ve sjezdu se dočká o něco lepšího umístění. "S tím odstupem, co jsem měla, bych nečekala jednadvacátou příčku," řekla.

Křížová svojí misi na olympiádě započala v superkombinaci, kde neměla žádné větší ambice a devatenácté místo pro ni bylo více než potěšující. Sama přiznala, že ji brala jako trénink a chtěla především přežít.

"Kombinační sjezd jsem jela jenom kvůli tomu, abych si vyzkoušela jízdu naostro. Ten slalom pro mě nebyl jednoduchý. Letos jsem se věnovala především přípravě na sjezdové disciplíny. Samozřejmě jsem zkoušela i slalom, ale ne na tolik, abych byla schopna v takto těžkém slalomu něco zajet," hodnotila svoje úvodní vystoupení na Hrách Křížová.

Ve své hlavní disciplíně sjezdu byla se ztrátou necelých dvou vteřin devatenáctá za netradičně dvěma vítězkami Švýcarkou Dominiqou Gisinovou a Slovinkou Tinou Mazeovou, které měly v cíli totožný čas. Čtyřiadvacetiletá lyžařka, která si oproti olympiádě ve Vancouveru polepšila o šestnáct míst, byla s odstupem po závodě spokojena, ale pomýšlela na lepší umístění.

"Odstup se mi líbil, chtěla jsem být pod dvě vteřiny. Když jsem si ale ten cíl dívala, tak bych nečekala, že to bude až jednadvacáté místo, ale i tak jsem spokojená. Myslím, že jsem tam prodala všecko, co jsem mohla," zhodnotila vlastní výkon Křížová.

Pozitivní ohlasy její umístění vyvolalo i u její matky a bývalé české sjezdařky Olgy Charvátové, která na Hrách v Sarajevu 1984 právě ve sjezdu získala bronz. "Napsala mi zprávu, že to bylo fajn, že se jí to líbilo, ale bylo tam malé ALE," řekla s úsměvem.

Velká česká naděje nyní věří, že jí výsledky z Her pomůžou do dalších sezón a ona se stále více bude blížit špičce. "Když si vezmete, že ta trať trvá 1:41 minuty a já měla odstup dvě vteřiny, tak se světová špička strašně zúžila. Jsem strašně ráda, že jsem se k ní dokázala přiblížit. Doufám, že příští rok to bude pouze vteřina a za další rok snad medaile," dodala.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články