Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Miller: Měl jsem jít na operaci. Když není slunce, nevyhrávám

Soči – Kdyby si americký lyžař Bode Miller před olympijskými hrami v Soči vyšetřil čas na laserovou operaci očí, mohl mít medaili ze sjezdu. Alespoň se tak domnívá šestatřicetiletý veterán, kterého o lepší než osmé místo v nedělním královském závodu připravil také fakt, že na trať pořádně neviděl.

Bode Miller s manželkou Morgan
zdroj: AP autor: Christophe Ena

"Měl jsem jít na operaci očí, ale bohužel jsme měli tak nahuštěný program, že jsme na to nenašli čas. Když si to zpětně uvědomuju, jsem docela naštvaný, že jsem si ten čas nenašel, protože pro mě je vidění klíčové," uvedl Miller.

Pětinásobný olympijský medailista dominoval sjezdařským tréninkům, jež se jely na trati zalité sluncem. V závodu, který doprovázelo zamračené počasí, ale zůstal za očekáváním. "Rozebírali jsme tu jízdu ze všech stran a nakonec došli k závěru, že chyba je prostě ve mně. Když není slunce, nevyhrávám. Nevyhrál jsem už pět let, když bylo zataženo," uvedl Miller.

Dvojnásobný vítěz světového poháru byl opět nejrychlejší v dalším sjezdařském tréninku, tentokrát na páteční superkombinaci, v níž bude obhajovat zlato z Vancouveru. "Když je viditelnost dokonalá, můžu se rovnat těm nejlepším na světě. Jakmile se ale zatáhne, doplatím na to kvůli svému stylu víc než kluci, kteří jsou stabilnější a nehýbou se tolik během zatáček," dodal Miller.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články