Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hokejisté se poprvé dostali na led v kompletní sestavě

Soči - Hokejová reprezentace v pondělí večer poprvé v kompletním složení trénovala v dějišti olympijských her. V průběhu dne do Ruska přiletělo 17 hráčů ze zámořské NHL, a kouč Alois Hadamczik tak měl k dispozici celý tým. A všichni byli i na ledě, i když například obránce Ladislav Šmíd poslední zápas v dresu Calgary nedohrál.

Hokejisté poprvé odtrénovali v kompletním složení
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Ani jsem nečekal, že dneska trénink bude, myslel jsem si, že dostaneme volno, ale trenér změnil názor," pousmál se po skončení přípravy útočník Jaromír Jágr. Nakonec byl ale rád, že se na led dostal. "Pro nás z NHL je tak velké kluziště trochu nezvyk, takže je asi nakonec dobře, že jsme trénovali. Hlavně v NHL se moc netrénuje, protože se hraje spousta zápasů, a pokud nějaký (trénink) je, tak maximálně 30 až 35 minut," přiznal hvězdný útočník.

Národní tým se v pondělí nepřipravoval na hlavní ploše arény Bolšoj, ale ve vedlejší tréninkové hale. Část přípravy poznamenala nehoda hned ze začátku, kdy jeden z hráčů svojí střelou rozbil plexisklo. Hokejisté tak museli cvičit jen na jedné polovině hřiště. "Nepříjemné to bylo hlavně pro brankáře. Máme tři a byla k dispozici jen jedna branka. Moc se nezahřáli. To se ale stává. Naši hráči mají tvrdé rány," dodal v dobré náladě Jágr.

Posily z NHL přiletěly na místo turnaje ve třech speciálech v průběhu dne, v Soči se ale hráči stihli jen zabydlet. "Let byl parádní. Hráčská asociace to zařídila parádně, bylo to komfortní pro všechny. Někdo spal víc, někdo méně. Já šest hodin," řekl Jágrův spoluhráč v Devils Patrik Eliáš. "Počítali jsme, že poletíme deset, jedenáct hodin, ale za devět jsme tady byli," doplnil sedmatřicetiletý útočník.

Další trénink, poslední před středečním úvodním soubojem se Švédskem, čeká Čechy v úterý v podvečer místního času. Až po něm bude s novináři v Soči poprvé hovořit trenér Hadamczik. Podle pondělního složení útočných formací by na začátku turnaje měli mimo sestavu zůstat Martin Hanzal a Aleš Hemský.

Aktuální složení formací českého týmu: Pavelec, Jakub Kovář, Salák - Židlický, Z. Michálek, Rozsíval, T. Kaberle, Gudas, Šmíd, Krajíček, Barinka - Jágr, Plekanec, Červenka - Voráček, Krejčí, Palát - Nedvěd, Eliáš, Erat - Frolík, Novotný, M. Michálek - Hanzal, Hemský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články