Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Hokejový turnaj žen v plném proudu. Ohrozí někdo dominantní USA a Kanadu?

Soči – Přestože se na start hokejového turnaje mužů na olympiádě v Soči netrpělivě čeká a borci z NHL teprve dorazili do dějiště Her, ženy už jsou v plné permanenci. Zásadní otázka zní: Naruší někdo dominanci zámořských hráček? První zápasy silnější skupiny A zatím proběhly bez větších překvapení. Kanada a USA vyhrály. 

Švédsko - Japonsko
zdroj: ČTK/DPA

Favoritkám se dařilo i ve druhé čtyřčlenné skupině. Rusky si poradily s Německem, větší práci měly Švédky s Japonkami, k vítězství jim musel stačit jediný gól. Dění v základní skupině B by mohlo být zajímavější: Do dalších bojů z ní postupují pouze dva týmy.

Poněkud jednodušší práci budou mít týmy silnější skupiny A. Postupují totiž všechny, přičemž první dva celky jdou rovnou do semifinále. A bylo by velkým překvapením, kdyby se nejednalo o Spojené státy a Kanadu.

Zbývající dva týmy, dle papírových předpokladů Švýcarsko a Finsko, zabojují o semifinále ve dvouzápasovém čtvrtfinále se dvěma celky ze skupiny B. Je otázkou, zdali další vývoj nabídne vyrovnanější zápasy, než se hrály před čtyřmi lety ve Vancouveru. Tam totiž Kanaďanky a Američanky své soupeřky doslova válcovaly.

Je nám líto, video expirovalo.
České hokejistky si na OH nezahrají

Například USA vyhrály základní skupinu se skóre 31:1, Kanaďanky daly ještě o deset gólů více. A zřejmě jim ani moc nevadilo, že dostaly celé dva góly. Netřeba se snad zmiňovat o tom, že získaly plný počet bodů.

Jediné zajímavější zápasy se ve Vancouveru hrály ve vrcholné části turnaje. Finsko porazilo v zápase o třetí místo Švédky až v prodloužení, Kanada udolala Američanky a obhájila zlato. Bude i letošní turnaj tak jednoznačný?

Výsledky ženského hokejového turnaje v Soči:

Skupina A:

USA - Finsko 3:1 (1:0, 2:0, 0:1) Branky: 1. Knightová, 28. Stacková, 36. Carpenterová - 56. Tapaniová.

Kanada - Švýcarsko 5:0 (2:0, 3:0, 0:0) Branky: 2. Larocqueová, 7. Watchornová, 24. Wickenheiserová, 33. Poulinová, 37. Johnstonová.

Skupina B:

Švédsko - Japonsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Branka: 13. Asserholtová.

Rusko - Německo 4:1 (0:0, 0:1, 4:0) Branky: 49. a 53. Sosinová, 46. Gavrilovová, 50. Smolencevová - 27. Buschová.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články