Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začátek jsem přepálil, postěžoval si Moravec. Byl však spokojen za Soukupa

Krasnaja Poljana – Ze začátku byl na předních pozicích a vypadalo to, že by mohl bojovat o jednu z medailí. Biatlonista Ondřej Moravec se však v závěru sprintu propadl a nakonec obsadil osmou příčku. Přesto byl s umístěním spokojen, i když ho mrzelo, že přepálil začátek. "Konec mě bolel hodně a ztrácel jsem poměrně dost," řekl v cíli.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK/AP/ autor: Lee Jin-man

Desátý muž průběžného pořadí Světového poháru, v němž je nejvýš z českých mužů, bezchybně střílel a dlouho se držel na medailových pozicích, v závěru se ale propadl. Od vítězného Nora Oleho Einara Björndalena jej však dělilo necelých patnáct sekund.

"Po třítýdenní (závodní) pauze to bylo těžké. Konec mě bolel hodně a ztrácel jsem poměrně dost. Do desítky to je super, Jarda je navíc třetí, to je neskutečný výsledek," řekl Moravec v cíli. "Možná jsem začátek lehce přepálil, ale člověk do závodu tak nějak vlítne. Jel jsem vabank, ve sprintu není moc na co čekat. Vyjel jsem a doufal, že vydržím. Ale nevydržel," uvedl.

Moravce překvapilo, jak vyrovnaný sprint byl. "Rozdíly jsou fakt minimální, deset lidí ve dvaceti vteřinách - to je na stíhačku jedna rána, může se to tak přesypat a stát se cokoliv," uvedl směrem k pondělnímu závodu, do kterého budou biatlonisté startovat na základě dnešních odstupů.

Přestože umístění v desítce bral jako úspěch, lehce jej mrzelo, že s bezchybnou střelbou nebyl ještě výš. "Se dvěma nulami bych asi chtěl být trochu někde jinde. Ale v téhle konkurenci, vlastně mezi legendami biatlonu, jsem s desítkou maximálně spokojený," konstatoval Moravec.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články