Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hokejisté se v Soči bavili ceremoniálem

Soči - Z českých hokejistů v Soči trénuje stále jen evropská skupina, zámořští hráči se k týmu Aloise Hadamczika připojí až v pondělí. První zápas na olympijských hrách čeká českou reprezentaci ve středu proti Švédsku. Nyní ladí formu a užívají si atmosféru olympijských her.

Osmička českých hokejistů absolvovala druhý trénink v dějišti zimních olympijských her. Na ledě vydrželi asi 75 minut. 

"V šesti hráčích a se dvěma brankáři se toho moc dělat nedá. Musíme mít pauzy. Zkoušeli jsme cvičení jeden na jednoho, dva na dva, tři na tři. Zatím je to dobré. Osobně se cítím lépe než včera," řekl útočník Jiří Novotný. 

Hráči probírali na tréninku i slavnostní zahájení, které na ně udělalo velký dojem. "Zahájení to bylo mé první. Vždy jsme dorazili na poslední chvíli, ale když nyní hraju v Evropě, byla šance se tam dostat a bylo to nádherné," komentoval úvodní ceremoniál Tomáš Kaberle. 

Osmička českých hokejistů absolvovala v pátek čtyřhodinovou anabázi spojenou s účastí na slavnostním zahájení olympijských her v Soči, nikdo z nich toho nelitoval. Výsadu projít se po oválu stadionu před zraky 40 tisíc diváků v aréně a milionů u obrazovek si užili. Po návratu do olympijské vesnice se navíc na ceremoniál podívali ještě jednou ze záznamu v televizi. 

"Zahájení bylo pěkné, užili jsme si to. Udělali to krásné. Seděli jsme ale hodně nízko a některé efekty jsme neviděli. Lidem se to muselo líbit, i my z toho byli unešení," řekl Novotný, který stejně jako další olympionici musel být připravený již v 19 hodin místního času v zázemí stadionu. 

Útočník Roman Červenka byl jediným z osmi hokejistů, kteří už jsou v dějišti turnaje, jenž zahájení OH už jednou zažil - před čtyřmi lety ve Vancouveru. "Už si z něj ale nic nepamatuju. Jen to, že i tam to bylo stejně jako v pátek dlouhé," pousmál se Červenka, který využil možnosti a odešel ze stadionu dřív." Pokaždé, když se projdeš na olympiádě po ploše, je to hezký zážitek," řekl útočník Petrohradu. 

V neděli čeká na české hokejisty dopolední trénink. Odpoledne chtějí totiž podpořit rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články