Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bytové drama v době olympiády

Jsem již na čtvrté olympiádě. Překvapením nejsou problémy s dopravou, akreditováním, nestabilním internetovým připojením a mnohdy komplikovaným dorozumívání s dezinformovanými pořadateli. To je na tak monstrózní akci vcelku pochopitelné. Některé události v Soči jsou ale přece jen ještě o něco dramatičtější…

Jan Holický
zdroj: ČT24

Ihned poté, co jsme se ubytovali v malém pronajatém bytě, jsem musel znovu řešit svou opakovaně kolabující akreditaci. Pro vysvětlenou: Člověk pohybující se bez platné akreditační karty je u pořadatelů olympiády posuzován jako velké riziko a nemůže udělat ani krok! Naštěstí se chyba v systému podařila opravit a já byl konečně platným účastníkem.

Při návratu zpět si všímáme, že na našem pokoji do ulice se svítí. Vzpomínám si s jistotou, že světlo v pokoji jsem při odchodu před zhruba půl hodinou zhasínal. Pochopitelné zděšení nás donutilo k běhu. Máme tam všechny věci! Otevírám zamčené dveře a nahlížíme dovnitř. Nic tu nechybí… Uff! Naopak, na polici leží dva fotoaparáty s objektivy a příslušenstvím nepatřící žádnému amatérovi. Říkám si, to je výbavička alespoň za půl milionu korun. Z vedlejšího pokoje se náhle ozývá kolega: "Tohle není moje pyžamo!"

V předtuše komplikací pokoj zevnitř zamykáme a klíč záměrně necháváme v zámku. Těsně před půlnocí nastává očekávaný moment. Klika hlavních dveří se pohybuje. Následuje několik úderů. Otevíráme…

Po krátké, napjaté diskuzi se dozvídáme, že skromný byteček byl stejně jako nám rovněž pronajat dvojici norských fotografů. Pánové viděli, že jsme řádně zabydlení a již máme rozestláno. Následoval lakonický výrok protistrany, který trapnou situaci ukončil: „Není to vaše chyba, jdeme to řešit jinam!“ Možná to bude znít trochu nadneseně, ale o půlnoci po náročném dni to bylo pro nás víc než olympijské zlato. S naším zdvořilostním: "Je nám líto…" si berou věci a opouštějí naše území. Cvaknutí hlavních dveří mě přimělo k zamyšlení. Novinářský život je možná ještě tvrdší než ten sportovní. Díky bohu, že jsme tu byli první.

Po této zkušenosti je nám ale jasné, že v Soči je možné úplně všechno.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články