Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Soukalová: Od sprintu si moc neslibuji

Soči – Nedělním sprintem odstartuje pro biatlonistku Gabrielu Soukalovou plánovaná porce šesti disciplín na olympijských hrách v Soči. Čtyřiadvacetiletá česká reprezentantka se v minulé sezoně katapultovala mezi světovou elitu, poprvé v kariéře vyhrála závod světového poháru a v Soči se tak představí ve zcela jiné roli než před čtyřmi lety ve Vancouveru. Patří mezi medailové aspirantky, i díky ní se v Česku zájem o biatlon výrazně zvýšil.

Na úvod olympijského programu čeká Soukalovou a spol. sprint na 7,5 km, který ale momentálně nepovažuje za svou oblíbenou disciplínu. A to i přesto, že v současné sezoně v ní v SP obsadila čtvrté a šesté místo. "Já jsem ráda, že je hned na začátku. Alespoň to budu mít za sebou. Uvidíme. Moc si od sprintu neslibuji," řekla Soukalová.

V předešlé sezoně ve sprintu dvakrát v SP triumfovala, teď jej ale nepreferuje. "Moc se mi v něm nedaří. První závody jsou pro mě takové smolné, jako bych se neuměla zkoncentrovat na střelbu. Prostě si ve sprintu nevěřím, obvykle se na něj netěším. Letos mi vyhovují více delší tratě," přiznala Soukalová, která se připravuje společně s mužskou částí reprezentace. I v Soči tak má jiný tréninkový plán než její kolegyně.

Čeští biatlonisté se v dějišti olympijských her připravují již od minulého týdne, měli tak čas si dokonale zvyknout na podmínky v areálu v Krasné Poljaně, kde budou o medaile bojovat. Hlavně ze začátku dost trénovali na tratích určených pro běžce. "Mají trochu příjemnější profil pro klasiku. U nás by se člověk po tréninku moc nevyjel. Střeleckou fázi ale samozřejmě jezdíme na našich biatlonových tratích," uvedla Soukalová.

Rodačka z Jablonce nad Nisou si v dějišti olympiády již stihla 'dobít baterky'. Po náročném programu v minulých týdnech se dospala, radost jí dělalo i příjemné slunečné počasí. "Takové počasí jsme si neužili celou sezonu. Spíše si užíváme lyžování, jako by bylo za odměnu," přiznala Soukalová, kterou pořadatelé potěšili i tím, že oproti loňsku rozšířili tratě. "V nejužších místech jsou o hodně širší, což je určitě příjemné," řekla.

Při závodech se ale bude muset vyrovnat s nevyzpytatelnými povětrnostními podmínkami. "První den, když jsme to testovali, tak než jsem stihla objet stadion, vítr se obrátil a já úplně nezareagovala... Uvidíme, jaké to bude. Hodně bude záležet i na sněhu. Trochu se bojím, že kdyby přituhlo, byl by sníh hodně krystalický a při sjezdech by to byl docela mazec," přiznala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články