Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kovář: Bojoval jsem hlavně o nominaci. Na post jedničky nemyslí

Praha - Brankář Jakub Kovář se v posledních měsících prezentoval skvělou formou. Příští dny ukážou, v jaké roli bude mít šanci ji ukázat i na olympijských hrách. Kouč Alois Hadamczik zatím nezveřejní, jaké zápasové vytížení má pro trio Kovář, Pavelec a Salák v plánu.

Kovář byl dvakrát za sebou vyhlášen v KHL v dresu Jekatěrinburgu nejlepším gólmanem měsíce, zazářil i v české reprezentaci proti Finsku a tlačil se tak na pozici dříve jasně předpokládané jedničky Pavelce. "Je na to čas. Každý by rád byl v bráně, ale nemyslím na to," uvedl účastník dvou světových šampionátů a majitel dvou bronzových medailí.

Zatímco v roce 2011 v Bratislavě byl jako nováček na MS trojkou za Pavelcem a Jakubem Štěpánkem, o rok později ve Stockholmu a Helsinkách už odchytal nejvíce zápasů z tria, v němž byl se Štěpánkem a Petrem Mrázkem. Loni mu šampionát opět ve Skandinávii těsně unikl.

Jakub Kovář: "Bojoval jsem hlavně o nominaci, a ne o post prvního gólmana. Chtěl jsem se tam dostat a jediné, co jsem mohl, bylo předvádět co nejlepší výkony."

Kovář nepřeceňuje svou výkonnost, přestože od vychytaného čistého konta v polovině prosince v duelu proti Finsku (2:0) udržel z 11 zápasů KHL celkem pětkrát nulu a přispěl k osmi výhrám. "Vždycky to může být lepší, nějaký gól jsem dostal. Navíc by bylo asi špatné, kdyby se člověk dostal v pětadvaceti letech do nejlepší formy kariéry," podotkl Kovář.

Ten věří, že ho pauza od posledního utkání hraného 26. ledna s Chanty-Mansijskem nijak nepoznamenala. Připravoval se s extraligovým Hradcem Králové. "Byly tam dobré tréninky. Byl jsem velice spokojený," pochvaloval si Kovář.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články