Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Bauer: Příprava na poslední olympiádu se povedla

Praha – Své poslední Hry absolvuje v Soči Lukáš Bauer. Trojnásobný olympijský medailista ví, že už zdaleka není oním dominujícím závodníkem startovního pole, věří však, že i díky tentokrát vcelku bezproblémové přípravě bude bojovat s nejlepšími. Bauer trénoval jak na kolečkové dráze poblíž svého domovského Božího Daru, tak na ledovci.

Je nám líto, video expirovalo.
Den s běžkařem Lukášem Bauerem

"Kolečkové lyže spolu s během jsou ty nejdůležitější části letní přípravy lyžaře-běžce. Jsou nejbližším tréninkovým prostředkem přímo k zimnímu lyžování – není to úplně ono, ale je to to nejbližší. Je to hodně o síle, ale i ta technika se na tom dá pilovat. Všichni světoví závodníci to hodně využívají," popsal způsob svého tréninku v letním období. "Mám za sebou velké množství tréninkových hodin a ten základ je hodně solidní," dodal.

Od dráhy a kolečkových lyží se čeští běžci přesunuli na ledovec. "Je to místo, kde se světoví běžci včetně nás připravují na sezonu. Většinou tady trávíme dohromady tak měsíc času, žijeme tady 2 500 metrů nad mořem," řekl Bauer s tím, že v této části přípravy jde hlavně o najetí kilometrů a dostání se zpět do běžecké techniky. Na rychlosti pak pracují ve Skandinávii i při prvních světových pohárech.

Pro Bauera to budou již páté olympijské hry. "Mám za sebou už několik Her a vypíchnout jeden zážitek nebo jeden úspěch je strašně těžké. Pokud se bavíme o úspěších, tak bych asi vypíchl bronzovou medaili z Vancouveru ve štafetě, protože ta týmová radost byla něco úplně jiného než u těch předchozích dvou medailí," říká Bauer o svém největším olympijském zážitku. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články