Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Žádná voda, zato portréty Putina: První hosté dorazili do Soči

Soči – Sportovci a novináři, kteří už do Soči dorazili a zatím bydlí v některém ze šesti dokončených pro ně určených hotelů, se shodují: hotovo ještě rozhodně není. Ne každému se vůbec podaří pokoj získat a i ti šťastnější se pak potýkají s určitými specifiky. Někde neteče voda vůbec, jinde není voda pitná nebo teplá. Do některých hotelů se vchází přes staveniště, jinde už se stihlo jen pár dnů staré vybavení porouchat a nejezdí tak třeba výtahy.

Hotelový pokoj v Soči
zdroj: Twitter/@HarryCNN

"Pořád čekám, až skončí přípravy mého hotelového pokoje. Doufám, že třeba skládají origami z toaletního papíru, a ne že třeba pokládají střechu," komentoval situaci po svém příjezdu Shaun Walker z britského listu The Guardian. "Mám pokoj. Není tam žádné topení ani internet, ale aspoň tam mám postel," radoval se o něco později Walker.

Štáb CNN se dokonce obrátil na šéfa organizátorů Her Dmitrije Černyšenka s prosbou o pomoc, když zjistil, že z 11 pokojů, které si zamluvil před pěti měsíci, je připraven jen jeden. "CCN si v Soči před pěti měsíci zarezervovala 11 pokojů. Jsme tu už den a zatím jsme získali jediný pokoj."

Na téma nedostatků v zázemí pro účastníky XXII. olympijských her, které se řadí k těm nejdražším v historii, už vznikla na Facebooku speciální stránka. Její správci zde zatím například upozornili na praxi malování vybledlé trávy na zeleno či problém psů volně pobíhajících po ulicích olympijského areálu.

V hlavní roli záchodky

Redaktor zpravodajského serveru Yahoo! Greg Wyshynski si zase všímá jednoho typicky ruského zvyku, který se nepodařilo odbourat ani v hypermoderních olympijských hotelech. "Lidé se mě ptají, co mě na Soči nejvíc překvapilo. Je to tohle, o tom žádná," informoval a připojil fotografii toalety, na jejichž dveřích stojí v ruštině a angličtině upozornění: "Prosím, nesplachujte toaletní papír. Dejte ho do koše."

Biatlonisté na slavném "dvojzáchodě"
zdroj: Twitter/ MHStewart

Toalety v Soči zaujaly už v minulých dnech poté, co se zjistilo, že některé záchody nejsou odděleny ani přepážkou. Reportér Steve Rosenberg na svém twitterovém účtu zveřejnil snímek dvou toaletních mís v jedné místnosti s poznámkou, že takto vedle sebe budou muset svoji potřebu v průběhu Her vykonávat olympijští biatlonisté a novináři, kteří o nich budou chtít informovat.

Pravidla na záchodcích v Soči
zdroj: https://twitter.com/SebToots autor: Sebastien Toutant
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články