Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bach: Zabezpečení sportovišť a zázemí je dostatečné

Soči – Za čtyři dny se nad Soči rozzáří olympijský oheň. Do v těchto dnech hlavního města zimních sportů se ze všech světových stran sjíždějí sportovci, fanoušci a také vrcholní představitelé Mezinárodního olympijského výboru.

Necelých sto hodin před zahajovacím ceremoniálem zimních her se hlavní pozornost médii přesouvá do Soči. Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach přímo v dějišti vyjádřil přesvědčení, že zabezpečení sportovišť a zázemí ruskými orgány před případným teroristickým útokem je dostatečné.

"Každá velká událost v dnešním světě čelí hrozbě terorismu, ať je to politický summit, ať je to jakékoliv jiné velké setkání lidí. A proto proti terorismu musíme aktivně vystupovat, protože cokoliv jiného by znamenalo kapitulaci před teroristy. A to je poslední věc, kterou chceme udělat," uvedl Bach.

Zároveň ubezpečil, že olympijský výbor bude během her v Soči bránit práva menšin. "Jsme jasně proti jakékoliv formě diskriminace, ať už se týká pohlaví, sexuální orientace, rasy, náboženského přesvědčení nebo jiných forem útlaku," dodal Bach.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články