Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Pančochová testovala slopestylovou trať. Trať je extrémní, hlásí její trenér

Soči - První ze tří českých medailových nadějí ve snowboardingu poprvé testovala olympijskou trať. Šárka Pančochová se seznamovala s náročnou tratí pro slopestyle, v kterém absolvuje již ve čtvrtek kvalifikaci. "Byl to ostřejší trénink. Trať je mega extrémní, skoky jsou veliké a je to hodně tvrdé," řekl trenér Martin Černík.

Sport
zdroj: ČT4

"Nemělo cenu to v první jízdě hned nějak hrotit. Jedna chyba by znamenala konec olympiády," kouč Pančochové. Problém měl v tréninku americký favorit her Shaun White, Nor Torstein Horgma si dokonce zlomil po pádu na zábradlí klíční kost a na olympiádě skončil. (více čtěte zde) Na posledním velkém skoku spadla i mistryně světa Spencer O'Brienová z Kanady.

V Krasné Poljaně postavili organizátoři v Extrem Parku pro snowboardisty velké skoky. "Jsou na hranici možností, zvláště holek. Některé týmy si stěžovaly a pro další trénink skoky sníží, aby se dalo líp trefovat do dopadu. Poměr odraz dopad udělají vyváženější a mohlo by to líp fungovat," řekl Černík, jinak účastník Her v Turíně před osmi lety.

Pančochová, v této sezoně vítězka jednoho závodu Světového poháru ve slopestylu, proto jezdila první den v klidu. "Najížděla si rychlosti na překážky a teprve v dalších dnech začne pracovat na tricích a postoupí dál. Ještě máme před kvalifikací dva tréninky, postupně se tím prokouše a každý den se zlepší," řekl trenér.

Další dvě české elitní snowboardistky do Soči teprve přiletí. Snowboardcrossařka Eva Samková odletí ve čtvrtek a Ester Ledecká pro alpské disciplíny 15. února.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články