Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Favorit olympijského slopestylu Nor Horgmo si zlomil klíční kost

Krasnaja Poljana (Rusko) - Olympijský závod ve slopestylu snowboardistů přišel o jednoho z hlavních favoritů Nora Torsteina Horgma, který se zranil hned při prvním tréninku v Krasné Poljaně. Nezvládl trik na prvním zábradlí a při pádu si podle norského tisku zlomil klíční kost.

Torstein Horgmo
zdroj: ČTK/AP

Šestadvacetiletý Horgmo na loňských X-Games vyhrál závod v Big Airu, letos se prosadil na stupně vítězů při světovém poháru. "Spadl na obličej a pravé rameno. Muselo to hodně bolet," řekl manažer norského týmu Thomas Harstad poté, co záchranáři norského snowboardistu odvezli do nemocnice.

Někteří závodníci už areál Extrem Park zkritizovali jako příliš těžký. Bude hostit závody ve slopestylu i U-rampě, kde bude mezi ženami patřit k favoritkám obou disciplín Šárka Pančochová. Kvalifikace je na programu už ve čtvrtek, den před slavnostním zahájením her.

Člen Mezinárodní lyžařské federace za snowboarding Roberto Moresi připustil, že po kritice týmů budou pořadatelé některé skoky upravovat. Náročnost trati ale nebyla podle něj důvodem Horgmova pádu. "Stalo se to, protože se snažil o hodně těžký trik," řekl Moresi. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články