Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Novotná míří na čtvrté Hry: Mohla bych být víc v klidu než ostatní

Praha - Rychlobruslařku na krátké dráze Kateřinu Novotnou čekají již čtvrté olympijské hry v kariéře. Při generálce na evropském šampionátu ve víceboji v Drážďanech skončila třináctá. Výsledkově to nebylo podle ní ideální, výkonnostně si však před olympijskými hrami věří. Ráda by se dostala alespoň do finále na jedné ze dvou tratí, které absolvuje.

Sport
zdroj: ČT4

"Každá olympiáda je trochu jiná, každá příprava se odlišuje, jak člověk stárne a vnímá věci jinak. Těším se na ni stejně jako na první, ale myslím si, že to bude trošku jiné," prohlásila Novotná v rozhovoru ve Studiu 6.

Ač jsou to její čtvrté Hry, je Novotné "teprve" devětadvacet let. Těžit by mohla ze svých zkušeností. "Olympiáda je hodně vypjatý závod a i v minulosti jsme viděli, že ne vždy to dopadlo podle papírových předpokladů. Hraje mi do karet, že už je to moje čtvrtá olympiáda a že bych měla být trochu víc v klidu než ostatní," uvedla.

Tentokrát Novotná vynechá závod na 500 metrů a soustředí se jen na tratě na 1 000 a 1 500 metrů. "Těším se na obě stejně. Patnáct set metrů je víc taktických, tisícovka se jede už od začátku rychle. Uvidíme, jak to vyjde," podotkla.

Devětadvacetiletá česká reprezentantka dokázala na ME v Drážďanech v jedné z rozjížděk porazit i pozdější šampionku Jorien Ter Morsovou z Nizozemska, což jí také udělalo radost. "Třinácté místo není úplně nejlepší, myslím si, že jsem měla na víc. Někdy výsledek neodpovídá výkonnosti. Většina závodů mi nevyšla takticky, s výkonností jsem ale spokojená," uvedla Novotná.

Evropský šampionát byl dobrý test

"Byl to dobrý test před olympiádou. Sice jsem chtěla odjet více jízd, ale i tak to byl výborný test. Sebe samé i soupeřek. Myslím si, že mám na to s nimi závodit. Jsem zase trošku více zpět, než jsem byla. Loni na podzim byla taková krize. Teď se dostávám do svého. Vidím to pozitivně," řekla Novotná v rozhovoru pro Právo .

Nyní se ještě připravuje na svém domácím stadionu v Benátkách nad Jizerou. V Soči svěřenkyně trenéra Jindřicha Paříka bude mít dost času na aklimatizaci. Do Ruska totiž odletí již 4. února a první závod ji čeká o jedenáct dní později. "Ráda bych to dotáhla až do finále," vyslovila své přání Novotná.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články