Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Z nominace vypadl akrobat Skála, běžkyně pojedou i štafetu

Praha - Z olympijské nominace českých lyžařů po víkendu vypadl Marek Skála v disciplíně slopestyle, naopak výpravu běžců na lyžích doplní čtvrtá žena Klára Moravcová. Vyplývá to z nově zveřejněných kvót Mezinárodní lyžařské federace (FIS). Počet českých olympioniků tak zůstal na čísle 85, to se ale ještě může k 23. lednu změnit.

Svazový úsek běžkařů se nakonec přiklonil k tomu, že do Soči pošle Moravcovou a ženy tak budou moci nastoupit do štafety. Nedostalo se na sprintera Dušana Kožíška, který o víkendu poprvé v sezoně bodoval ve světovém poháru.

Mezinárodní lyžařská federace po posledním nominačním závodním víkendu přepočítala kvóty. Česku ubylo místo v akrobatickém lyžování, naopak přibyl devátý běžec na lyžích. Ze jmenovité nominace české výpravy už nikdo nezmizí, čísla se ale ještě mohou změnit.

Národní olympijské výbory totiž musejí své kvóty potvrdit a očekává se, že některé země místa vrátí. Pak dojde k dalšímu přerozdělení. Skála se tak do nominace může vrátit, dostat se může ještě i na skikrosařku Andreu Zemanovou. Snowboardistka Šárka Pančochová může dostat ještě šanci závodit nejen ve slopestylu, ale také v U-rampě.

Naopak podle propočtů má už jen malou šanci snowboardistka Ester Ledecká, jež by na olympiádě chtěla startovat také ve sjezdovém lyžování. "Změny v nominaci ještě musí schválit předseda Českého olympijského výboru," připomněl sportovní ředitel ČOV Martin Doktor. "Konečný seznam účastníků budeme znát 24. ledna," doplnil.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články