Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Barinka: Nominace mě překvapila i potěšila. Mám šanci něco předvést

Praha - Podle všeho největším překvapením nominace pro Soči je přítomnost Michala Barinky ve výběru. Devětadvacetiletý obránce dostal přednost před Petrem Čáslavou, přičemž sám přiznává, že s nominací spíše nepočítal. "Překvapilo mě to i potěšilo, obojí zároveň. Dostat se na olympiádu je sen každého hráče. A já jsem rád, že se tam podívám. Mám šanci tam něco předvést," řekl Barinka.

Michal Barinka
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Zda se dostane mezi osm vyvolených obránců, o tom Barinka v posledních dnech moc nepřemýšlel. "Moc jsem to neřešil, byly tam různé varianty. Hodně obránců nakonec nepojede a trenér vsadil na tuhle sestavu. A jak už jsem říkal, já jsem strašně rád, že tam jsem," uvedl.

Kouč Hadamczik přiznal, že Barinku nominoval hlavně na základě výkonů ve dvojici s Lukášem Krajíčkem na Českých hokejových hrách a na nedávném turnaji Channel One Cup. "Myslím si, že nám to s Lukášem hodně pomohlo, oba turnaje se nám vyvedly. I proto on asi vsadil na tuhle kartu a chce nás asi nechat spolu," uvedl Barinka.

Barinkova nominace do Soči je pikantní i proto, že je zetěm reprezentačního kouče. Doma prý ale jeho případnou nominaci neřešili. "Je jasné, že se potkáváme. Bylo ale tolik variant... Pořád se sledovalo, který obránce se uzdraví, kdo je nemocný. Do poslední chvíle jsem nevěděl, jak to dopadne," řekl Barinka. "Takové věci mi navíc nepřísluší, neřeším je. Je to otázka trenéra, jak si to postaví. Já jsem rád, že jsem se tam dostal," zopakoval.

Alois Hadamczik:

"Z jedné stránky má při nominaci smůlu, že je se mnou do rodiny a budou ho kritizovat. Bude hrát za sebe, za mě a za národní tým. Nejsme alibista. Pokud jsem přesvědčený o tom, že to tak má být, tak jsem to tak udělal. Kdybych nedával na své názory, tak bych nedošel jako trenér z druhé národní ligy až do reprezentace."

"Jsem člověk, který umí naslouchat jiným. Kdybych měl v kolektivu lidi, kteří by mi říkali, že je to nesmysl, tak bych se k tomu přiklonil. Já trénuji od roku 1984, a nikdy jsme neměl delikty, že by mě nějaký agent mohl ovlivnit a zviklat, abych postavil jeho syna nebo jeho hráče," řekl.

Barinka startoval na třech světových šampionátech, na olympiádu ale pojede poprvé v kariéře. "Není nic většího než olympiáda, kdy se přeruší soutěže, a k dispozici jsou nejlepší hráči pro všechny reprezentace. Tohle bude to nejlepší, co může člověk zažít," dodal rodák z Vyškova.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články