Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Místo budoucí národní radosti nebo smutku. To je hokejová hala Bolšoj

Soči – Leží co by kamenem dohodil od Černého moře a bezesporu bude nejsledovanějším sportovištěm celého olympijského areálu v Soči. Bolšoj Ice Palace, jež pojme 12 000 diváků, se stane místem, kde se o medaile poperou nejlepší mužské hokejové týmy světa.

Hala v Soči
zdroj: ČTK

Hala Bolšoj patří ke klenotům olympijského areálu. Vzhledově připomíná zmrzlou kapku vody a v noci hraje všemi barvami. Náklady na její stavbu se vyšplhaly na 3,6 miliardy korun. Rozkládá se na 13 hektarech a tyčí se do výšky 49 metrů.

Rusové jsou na její konstrukci náležitě hrdí a pějí na ni samé superlativy. "Je to ta nejlepší aréna na světě, tím jsem si jist. Máme tady úžasný led, osvětlení a moderní kostku," řekl Vladimir Čerkasov, manažer arény.

Pozitivní ohlasy však sklidila i u českých hokejistů, kteří právě v Bolšoj Ice Palace slavili vítězství v Channel One Cupu, když zde porazili jak domácí Rusy, tak i Švédsko. "Zázemí haly a okolí vypadá nádherně. Jsme tady chvíli, ale co jsme viděli z autobusu, vypadá to moc hezky," řekl dvaačtyřicetiletý útočník Petr Nedvěd.

Podobný názor měl i obránce Ondřej Němec, který jako hráč Čerepovce a nyní Lva Praha v KHL procestoval v Rusku mnoho destinací. "Hala (Bolšoj) je nádherná, určitě jedna z top tří, které jsem v Rusku zažil," uvedl Němec.

Kromě Channel One Cupu se zde konaly i další dvě významné akce, mistrovství světa hokejistů do 18 let a velkolepá ledová show. Po skončení olympijských her by se z haly Bolšoj měla stát multifunkční aréna, kde se budou konat sportovní a kulturní akce.

Je nám líto, video expirovalo.
Volá Soči - Bolshoi Ice Palace
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články