Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Vítkovou a Václavíka vítali v Jilemnici s jásotem

Podkrkonošská Jilemnice s jásotem vítala své olympioniky. V mrazivém počasí dorazila na podium před radnicí bronzová medailistka z biatlonového sprintu Veronika Vítková a doprovázel ji reprezentační kolega Adam Václavík.

Veronika Vítková na zaplněném náměstí v Jilemnici
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Vítková si uvědomuje, že letošní sezona olympiádou ani zdaleka nekončí. Do dalších závodů se pustí povzbuzena výsledky v Koreji. "Byly to, myslím, dobré výsledky, odjížděla jsem spokojená. Sice jsem si to trošku vždycky pokazila na střelnici, pak se tam člověk zdrží déle na trestném kole, ale to je biatlon," řekla v Jilemnici.

"Jsem ráda, že se mi podařil ten jeden závod a odvezla si vytouženou medaili. Špička je tak vyrovnaná, takže tam bylo hodně adeptek na medaile a tak nějak jsme si je spravedlivě rozdaly," dodala.

Před sebou má ještě starty na dvou Světových pohárech. "Věřím, že mi ta vítězná vlna vydrží a že budu bojovat o místa někde vepředu," přála si.

Václavík v Pchjongčchangu zažil olympijský křest. Startoval ve dvou závodech, žádnou medaili si sice nepřivezl, ale účast na Hrách považuje za velkou zkušenost. "Úplně spokojený nejsem, očekávání bylo větší. Samozřejmě byl to první start na olympijských hrách, takže to bylo hlavně o sbírání zkušeností. Nejsem spokojený s výsledkem a s výkony, ale na druhou stranu si myslím, že zkušeností jsem získal hodně a třeba za čtyři roky v Pekingu je dokážu prodat a udělat nějaký lepší výsledek," poznamenal.

Pozvaní na jilemnické náměstí byli i další místní sportovci. Mezi těmi, kteří Česko reprezentovali na Hrách v Pchjongčchangu, totiž byla zhruba desítka těch, kteří z Jilemnice buď pocházejí, nebo jsou absolventy zdejšího sportovního gymnázia. Většina pozvaných už ale zamířila na další závody.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články