Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Více než 400 fotek úspěchů i zklamání. ČOV představil knihu Pchjongčchang 2018

Fotografie Herberta Slavíka a Pavla Lebedy a také šestnáct fejetonů Viliama Bucherta. Snímky úspěchů, zklamání českých reprezentantů i další stránky olympijských her, které zůstávají divákům skryty. Taková je nová publikace Českého olympijského výboru Pchjongčchang 2018.

Oficiální publikace Pchjongčchang 2018
zdroj: ČT sport

"Viděl jsem knihu montovat po částech a měl připomínky, teď jsem proto nekritický. Je to skvělý," řekl předseda ČOV Jiří Kejval. "Dříve bývala kniha faktografická, ale to dnes všichni najdou na internetu, proto jsme se snažili, aby byla plná fotografií s texty, které dokreslují atmosféru Her," dodal Kejval.

Do knihy se od obou autorů dostalo více než čtyři sta snímků. "Nafocených fotek jsou tisíce za den a zhruba šest set fotek se každý večer naposílalo," uvedl Slavík.

Je nám líto, video expirovalo.
ČOV představil oficiální publikaci k Hrám v Pchjongčchangu

O klidné olympiádě na vsi

O fejetony se poprvé postaral redaktor Reflexu Buchert, který se věnuje domácí a zahraniční politice či dění v Asii. "Úplně jsem se vypsal. Texty nejsou dlouhé, ale psát každý den o nějaké události je dost náročné. Byla to ale klidná olympiáda. Přišlo mi to, že se v malém městě a na vesnici uskutečnila olympiáda," řekl Buchert.

Na obalu se směje Ester Ledecká se zlatou medailí na krku. Kniha vyšla v nákladu pět a půl tisíce kusů, prodejní cena byla stanovena na 599 korun. V prostorách Michnova paláce Tyršova domu ji pokřtili mimo jiné snowboardcrossařka Vendula Hopjáková a bobista Dominik Dvořák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články