Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Štafeta v očekávané sestavě. Finišovat bude Vítková

Žádné překvapení není ve složení štafety biatlonistek. České barvy budou na trati hájit čtveřice Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Markéta Davidová a Veronika Vítková. Posledně jmenovaná pojede se slepenou pažbou své zbraně. Přímý přenos sledujte od 12:15 na ČT sport a webu olympiada2018.ceskatelevize.cz.

Veronika Vítková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

"U ženské i chlapské štafety jsou cíle stejné, tam je to do osmi, a co bude víc, bude bonus. Nemyslím si ale, že bychom neměli bojovat o příčky výš, budeme se snažit co nejlíp," řekl šéftrenér Ondřej Rybář. Muži mají štafetový závod v Alpensia Olympic Parku v pátek.

Češky jely v této zimě ve Světovém poháru štafetu třikrát a vždy ve stejném složení. "A žádná z holek tam výrazně nezaváhala," připomněl Rybář šestá místa biatlonistek z Hochfilzenu a Ruhpoldingu. Jen v mlze v Oberhofu dojely deváté.

Vítková už trénovala se slepenou pažbou, která se jí rozletěla na kusy po pádu ve smíšené štafetě. "Večer jsme přišli ze závodů, hned se slepila první část, nad ránem jsme dolepili další kusy a před tréninkem jsme to sundali a připravili. Proces trval osm hodin," řekl.

"Není žádný problém. Slepené je to kvalitně a vůbec si nemusela štelovat zbraň ani nemusela cvakat. Ani dioptr nedostal žádný úder, jak spadla," dodal šéftrenér. Favoritkami jsou Němky s Laurou Dahlmeierovou, která chce zaútočit už na třetí korejské zlato. Dalšími adeptkami na stupně vítězů jsou Francouzky, Italky, Švédky či Norky.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články