Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Rozhodčí se Eratovi po duelu omluvil. Jsou zde strašně nevyrovnaní, postěžoval si kapitán

V závěru základní části i v prodloužení českým barvám sudí několikrát zavařili nepřesným rozhodnutím a nechybělo mnoho, aby chyby stály národní tým postup do semifinále. To se nakonec nestalo a rozhodčí se po utkání přišli omluvit kapitánu Martinu Eratovi. Zkušený útočník však s výkony mužů s píšťalkou na turnaji není příliš spokojený.

Český kapitán Martin Erat v diskuzi s trenérem Josefem Jandačem
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Ve třetí části za nerozhodného stavu 2:2 přišlo v 55. minutě podražení Erata, ale Kanaďan Olivier Gouin ani Švéd Linus Öhlund nezapískali. A stejné to bylo o pár chvil později v případě zákroku na Lukáše Radila. Podražení znovu přešli. Naopak těsně před koncem vyloučili Vojtěcha Mozíka a Čechům hrozilo, že zápas ztratí.

V oslabení ale odolali i v úvodu prodloužení a rozhodli v nájezdech. "Po zápase za mnou (rozhodčí) přišel a omluvil se mi. Ale kdyby nám dali góla, tak už je to pozdě," podotkl Erat. "Na tomhle turnaji je velká nevyrovnanost rozhodčích. Každý zápas je něco jiného a tohle by se ve čtvrtfinále nemělo stát," řekl Erat.

Před nájezdy se účastník čtvrté olympiády nestresoval. "Protože vím, že tam máme Francíka," jmenoval brankáře Pavla Francouze. "Ten nás podržel. Nám stačilo dát góla, dali jsme ho a jsem hrozně rád, že jsme postoupili," radoval se Erat.

Křídlo první lajny upozornilo, že brankář Francouz měl v duelu s USA těžkou pozici. Důvodem bylo, že na něj šlo málo střel. "Tři čtyři minuty na něj nešla žádná a najednou nějaká vyšla. Předtím, když jsme hráli s Kanadou nebo s kýmkoli, tak byly střely, ale teď to bylo těžké. Celý zápas, celý turnaj chytá neskutečně," řekl Erat.

Jako kapitán ocenil, že mužstvo má snahu uspět. "Každý chce pracovat a má touhu něčeho dosáhnout, a to je hrozně důležité," řekl bronzový medalista z Turína 2006.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články