Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Na švýcarskou brankářku si Japonky v boji o páté místo nepřišly

Zatímco o olympijské zlato v hokeji žen se střetnou zámořské celky Kanady a USA a o bronz Finky s týmem olympijských sportovkyň z Ruska, o dalším pořadí se rozhodlo v úterý. Pátá pozice patří švýcarskému celku, který si poradil s Japonskem těsně 1:0, a sedmé jsou Švédky po výhře 6:1 nad Koreou.

Brankářka Švýcarek Florence Schellingová
zdroj: Reuters autor: Brian Snyder

Švýcarky rozhodly utkání s japonským výběrem, který v play-off nečekaně porazil Švédsko, gólem Eveliny Raselliové už ve čtvrté minutě. Jinak to byl vyrovnaný boj a švýcarská brankářka Florence Schellingová, která chytá za Linköping, kryla všech dvacet střel Japonek. Její protějšek Nana Fujimotová jediný ze čtrnácti švýcarských pokusů neudržela a to rozhodlo.  

Korejky, za něž ve společném týmu obou znepřátelených zemí nastoupily tři severokorejské hráčky (dvě ve třetí a jedna ve čtvrté formaci + jedna byla mezi náhradnicemi), dokázaly druhým gólem v turnaji v první třetině vyrovnat na 1:1. Další góly už ale dávaly jen Švédky. Korejky, které před Hrami snily o medaili, nakonec skončily na olympiádě bez úspěchu a se skóre 2:28.

Hokej - ženy:

O 5. místo: Švýcarsko - Japonsko 1:0 (1:0, 0:0, 0:0) Branka: 4. Raselliová.

O 7. místo: Švédsko - Korea 6:1 (2:1, 1:0, 3:0) Branky: 6. Küllerová, 20. Alasalmiová, 37. Grahmová, 44. Svedinová, 50. Rasková, 58. Johanssonová - 7. Han So-čin.


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články