Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Slopestyle opanovaly švýcarské lyžařky

Dvě nejcennější medaile z lyžařského slopestylu putují do Švýcarska. Díky poslední finálové jízdě vyhrála Sarah Höfflinová o tři body před Mathilde Gremaudovou, bronz ve Phoenix Snow Parku získala Britka Isabel Atkinová.

Vítězná Sarah Höfflinová
zdroj: ČTK/AP/Kin Cheung

Sedmadvacetiletá Höfflinová byla loni ve slopestylu na mistrovství světa v Sierra Nevadě čtvrtá, letos v lednu vyhrála na prestižních X-Games soutěž v nové olympijské disciplíně Big Airu. V Pchjongčchangu dlouho vedla její osmnáctiletá krajanka Gremaudová, která na trati se skoky a překážkami závodila poprvé od březnového zranění kolena, ale třetí finálová jízda pořadí na prvním a druhém místě otočila.

Už v kvalifikaci vypadly obhájkyně zlata ze Soči i úřadující mistryně světa. Šestnáctiletá světová šampionka Tess Ledeuxová z Francie byla patnáctá, první olympijská vítězka v této disciplíně Dara Howellová z Kanady skončila po dvou nepovedených jízdách až jednadvacátá. Do finálové dvanáctky se nedostala ani její krajanka Kim Lamarreová, která získala před čtyřmi lety v Soči bronz.

Vítězka kvalifikace a úřadující vicemistryně světa Emma Dahlströmová ze Švédska skončila jedenáctá. Finálové jízdy nevyšly ani americké obhájkyni olympijského stříbra Devin Loganové, která byla desátá.

Ženy - slopestyle:

1. Höfflinová 91,20 b., 2. Gremaudová (obě Švýc.) 88,00, 3. Atkinová (Brit.) 84,60, 4. Voisinová (USA) 81,20, 5. Killiová (Nor.) 76,80, 6. Tsubotaová (Kan.) 74,40, 7. Summerhayesová (Brit.) 71,40, 8. Burmanssonová (Švéd.) 65,00, 9. Sjaastadová Christiansenová (Nor.) 60,40, 10. Loganová (USA) 56,80.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články