Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Shiffrinová pochybovala, zda je dostatečně dobrá. Pak vypnula sociální sítě a má zlato

Byla jasnou favoritkou na zlato a před olympijským závodem kralovala Světovému poháru. Americká lyžařka Mikaela Shiffrinová o sobě přesto měla dlouhodobé pochybnosti, které řešila i s psychologem, a před obřím slalomem v Pchjongčchangu bojovala s nervozitou. Dva týdny před závodem se ale úplně odpojila od vnějšího světa, televizi sledovala jen v korejštině, sociální sítě přenechala kolegům a nakonec si dojela pro zlato.

Mikaela Shiffrinová se raduje ze zlaté medaile
zdroj: Reuters autor: JORGE SILVA

Shiffrinová s podobnými návaly emocí bojovala už v minulosti a dokonce kvůli tomu vyhledala odbornou pomoc, díky které se potíží dokázala zbavit. Dnes se však pochybovačné hlasy v lyžařčině hlavě znovu ozvaly. "Měla jsem momenty, kdy jsem pochybovala, jestli jsem vůbec dost dobrá, abych vyhrála. Pak jsem si zase řekla: Když už jsi tady, musíš to zkusit. A takhle se to střídalo," uvedla.

Shiffrinová přijela na olympiádu jako jasná favoritka a raději kvůli tomu přestala sledovat média a sociální sítě. Aby se nedostávala pod ještě větší tlak. "Na Instagramu, Facebooku nebo Twitteru už jsem dva týdny nebyla. Píše tam za mě někdo jiný. I když tohle bych asi říkat neměla," dodala. "Na televizi se skoro nedívám. A když, tak jen v korejštině, protože tomu nerozumím," přidala.

Dvaadvacetiletá Shiffrinová bude v Pchjongčchangu obhajovat zlato ve slalomu a medaili by ráda získala i v dalších disciplínách. "Dneska jsem do toho ve druhé jízdě dala úplně všechno a je to opravdu skvělý pocit, když doslova cítíte kopec a jedou vám lyže. Je paráda, když víte, že váš nejlepší výkon je také dost dobrý k úspěchu," prohlásila.

Mladá lyžařská hvězda si dá po slalomovém dvojboji pauzu a nebude startovat v sobotním super-G. Příští týden by měla Shiffrinová jet ve středu sjezd a v pátek kombinaci.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články