Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jandač: Proti Korejcům musíme hrát zodpovědně a nedopustit drama

Hokejisté Koreje budou prvním soupeřem české reprezentace na olympijských hrách v Pchjongčchangu a trenér reprezentace Josef Jandač si uvědomuje, že od jeho svěřenců se na úvod čeká pouze výhra. Poukázal sice na pokrok ve hře soupeře v posledních letech, ale zároveň si je jistý, že pokud bude český tým hrát zodpovědně, získá očekávané tři body.

Josef Jandač
zdroj: ČTK/Pancer Václav

"Není to žádný rozvojový tým a myslím si, že udělali spoustu práce. Nečeká nás vůbec lehký zápas, ale pořád je to soupeř z kategorie, které musíme porážet. Nesmíme nic podcenit, musíme přistoupit k zápasu maximálně zodpovědně a pokusit se jít do vedení. Nedělat z toho žádné drama," uvedl Jandač.

Jandač ví, že k jednodušší cestě k výhře povede ideálně rychle vedoucí gól. Nejlépe rychle vstřelený. "Oni mají náturu, že když vedou, tak se semknou nebo ještě více bojují. Pokud prohrávají, tak musí trochu otevřít hru a nesoustředit se jen na obranu nebo čekat na nějaký brejk. Vedení by nám pomohlo," sdělil devětačtyřicetiletý kouč.

Jandač v Koreji před lety působil, v sezoně 1999/2000 vedl mužstvo Seoktop Construction. I nyní čerpá ze znalosti korejské mentality. "Jak už jsem řekl, snažíme se kluky upozorňovat, aby k tomu přistoupili zodpovědně. Je to zkrátka soupeř, kterého musíme porazit. O tom žádná. Cesta k vítězství ale nebude snadná a to víme. A kluci to musí vědět taky," podotkl Jandač.

Upozornil, že nelze automaticky čekat vysokou českou výhru. "Nikdo si nesmí myslet, že je to nějaká Korea, které nasypeme nevím kolik gólů. To určitě ne. Musíme hrát nadoraz a pohlídat si situace, o kterých víme," dodal Jandač. Cenné informace Češi získali i od Patrika Martince, který vede nejlepší korejský tým Anyang Halla.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články